Már nem kell sokat várni: ilyen robotok lephetik el hamarosan a magyar otthonokat

agrarszektor.hu2021. október 7. 09:45

Magyar fejlesztésű beltéri komposztálót tekinthetnek meg a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó látogatói. Áder János úgy véli, hogy a Compocity ökorobot hozzájárulhat a körforgásos gazdaság kialakításához abban az esetben, ha széles körben elterjed. Hangsúlyozta, hogy a fenntarthatósági kihívásoknál mindig a legfontosabb kérdések egyike, hogy mit lehet tenni a mindennapokban, egyéni szinten milyen lehetőségek nyílnak meg akár az élelmiszerpazarlás, akár a klímaváltozás elleni cselekvésre.

A Compocity megteremti a lehetőségét annak, hogy mindenki visszaadjon valamit a természetnek - tette hozzá Pancsa Emese. A fejlesztő egyszerű megoldást keresett beltéri komposztálásra és befektetők segítségével el is tudta készíteni az első berendezéseket - írja az Infostart. A levegő nélküli, szagtalan eljárás a műtrágyáéhoz hasonló beltartalmi értékű komposztot készít és több alapanyagot tud feldolgozni, mint a közismert kerti komposztálás. Kerülhet bele például szilárd tejtermék, hús, déligyümölcs is. Pancsa Emese úgy tapasztalta, hogy a lehetséges felhasználók nyitottak lennének az újdonságra. Hamarosan elkezdődhet a sorozatgyártás, így idővel a háztartásokban is megjelenhet a Compocity. 

Címkék:
hús, mezőgazdaság, fenntartható, tejtermék, fejlesztés, fenntarthatóság, magyarország, déligyümölcs, klímaváltozás, élelmiszerpazarlás, alapanyag, hústermék, probléma, megoldás, beszállítás, újdonság, hústermelés, komposztálás, fejlesztési-terv,