Megdöbbentő, ami 2050-ben várhat ránk: még van időnk felkészülni
Az erőfeszítések az élelmiszer-termelésből, -veszteségből és -fogyasztásból származó kibocsátások csökkentésére nem haladnak a megfelelő ütemben.
Az erőfeszítések az élelmiszer-termelésből, -veszteségből és -fogyasztásból származó kibocsátások csökkentésére nem haladnak a megfelelő ütemben.
A legtöbb ember tudja, hogy a vadhús az egyik legtisztább és legegészségesebb fehérjeforrás, mégis kevesen fogyasztják rendszeresen.
A húsok árát biológiai szempontok is befolyásolják, érdemes megismerkedni tehát néhány fogalommal.
Brazília terve szerint a legelők helyreállítása és az integrált rendszerek 2030-ig több millió tonna CO2-egyenértékű kibocsátást csökkenthetnek.
A Jiangsu tartományban található Yangcheng-tó környékén élő gazdálkodók kénytelenek új módszereket kidolgozni a rákállomány életben tartására.
Az amerikai elnök adminisztráció intézkedéseket jelentett be a marhahús árának csökkentésére.
Az Imaflora kedden jelentette be az együttműködést, amely tovább erősíti Brazília kapcsolatát legfontosabb kereskedelmi partnerével.
Jelentősen nőtt a szarvasmarha-vágások mennyisége, miközben az export visszaesett 2025 első nyolc hónapjában.
A marhahús is kedvezményes áfát kap, kérdés, hogy mit lép a kereskedelem.
Az árrésstop mérsékelte a baromfihúsok drágulását, de egyes termékek ára jelentősen emelkedett az elmúlt időszakban.
Az Európai Parlament új, szigorúbb meghatározást fogadott el a hús definíciójára.
Évente milliók idő előtti halálát előzhetné meg a gyümölcsben, zöldségben és magvakban gazdag étrend egy tanulmány szerint.
A FAO jelentése szerint kedvezőek a globális kínálati kilátások a legfontosabb élelmiszer-alapanyagoknál.
A mexikói húsipar ellenzi a kormány új állatmozgatási szabályozását, amelyet a féreglégy miatt hozott.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Kína akár 62,4%-os védővámot vetett ki az uniós sertéshús-termékekre, ami jelentősen veszélyezteti az európai sertéságazat jövedelmezőségét.
A kormányhivatalok és a Nébih szakemberei július 15. és augusztus 30. között több mint 350 ellenőrzést tartottak.
2015-höz képest közel 20 százalékponttal mérsékelte az árakat, de az európai árszinthez viszonyított különbség továbbra is jelentős maradt.
Augusztusban a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket átlagosan 4,3 százalékkal haladták meg.
Ha valaki sertéshúst szeretne venni Magyarországon, mélyebben a zsebébe kell nyúlnia.

A termesztésben ma már nem az időjárás a legnagyobb bizonytalansági tényező, hanem az árak hektikus változása.
A biomassza fűtési rendszerek jó alternatívát jelenthetnek gazdáknak a hektikus energiaárak közepette.
A globális kakaóhiány, a tartós élelmiszer-infláció és a vásárlók megváltozott döntései egyszerre alakítják át a hazai édességipar működését.
A pénzek csökkenéséért cserébe legfeljebb az adminisztráció mérséklődhet – mondta el az Agrárszektornak az EP mezőgazdasági bizottságának elnöke.
A magyar biotermelők körülbelül kétharmada csak a támogatásokra hajt, pedig komoly lehetőségek lennének ebben a tevékenységben.
Veszélybe került a világ egyik legfontosabb növényi fehérjeforrása. Most összefogtak a megmentéséért.