Újabb étterem kapott Michelin-csillagot Magyarországon: itt a friss lista
Sikeresen megtartotta minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem is.
Sikeresen megtartotta minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem is.
Az Ázsiából és Ukrajnából érkező olcsó, ellenőrizetlen mézek letörték az európai mézárakat.
A fenntarthatóság és a környezetvédelem egyre fontosabb kritériumok már ebben a szegmensben is.
A Magyar Haltani Társaság (MHTT) ebben az évben is közönségszavazással kíván dönteni arról, hogy melyik halfajunk legyen jövőre az "Év hala".
Új kutatás eredményei világítanak rá a fenntarthatóság és innováció jelentőségére a magyar borászatban.
Az EU-Mercosur szerződés új lehetőségeket jelent a dél-amerikai agrártermelés számára.
A élelmiszeripari vállalatok 50 százaléka fenntartható megoldások bevezetését tűzi ki célul.
A mocsári teknősök élőhelyének megóvására indult fejlesztési projekt a magyar-szlovák határ térségében.
A becslések szerint évente 23 millió ember érintett élelmiszer-eredetű megbetegedésekben Európában.
Hivatalba lépett az új Európai Bizottság, magyar biztos felel az állat-és növényegészségügyért, valamint az élelmiszerbiztonságért.
A szakértők elárulták, hogy viszonyul a fenntartható gazdálkodás a mennyiségi és minőségi termeléshez.
A lehető legpontosabb adatszolgáltatás a jövőben a vállalatok fejlődésének záloga lehet.
Az ágazat szereplőivel közösen képzeli el a munkát az EU új mezőgazdasági és élelmiszerügyi biztosa
Az innovációnak és a tudásátadásnak a fenntarthatóság növelésében is komoly szerepe van.
2024 szeptemberében ugyan pozitívba fordult a mezőgazdasági árindex, de az első kilenc hónapban még mindig masszív mínuszban van a mutató.
Az új szabályozás keretében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága kap megnövelt hatáskört az ESG folyamatok irányításában.
A vártnál is nagyobb érdeklődés fogadta az új KAP Stratégiai Terv (KAP ST) pályázatait.
Merész, de némileg rizikós tervvel próbálják meg csökkenteni a dánok a kibocsátásukat.
Hazánk erdővagyona nem létezne anélkül a szakismeret nélkül, melynek tudásanyagát az ágazati szakkönyvtárban őrzött könyvek és folyóiratok tartalmazzák.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
Gyökeresen átalakulhat a vetőmagágazat, ezekre a változásokra alaposan fel kell készülni.
Szabó László, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa szerit jelentősen megnőtt a különböző alkoholos italok alkoholmentes változatai iránti kereslet.
A hatóanyag-kivonások árnyékában egyre jobban előtérbe kerülnek a különböző biológiai megoldások.
Az árérzékenység és az importverseny kihívásai ellenére a hazai élelmiszeripar exportorientációban is látja a fejlődés kulcsát.
Egyes régiókban 2060-ra a 3,0°C-os küszöb átlépése is valószínűsíthető, Közép-Európára is baljós jövő vár.
”Egy újgenerációs mulcsvetőgép a mai klímán egy középgazdaságnak sem luxus, hanem realitás” - Pöttinger Terrasem a szakértő szemével