Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.04.21. kedd

agrarszektor.hu2020. április 21. 07:45

Napos idő várható eleinte némi fátyolfelhőzettel, majd az ország déli felén erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.04.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.04.21.) napon!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.04.21.) napon.

2020.04.21. kedd: Napos idő várható eleinte némi fátyolfelhőzettel, majd az ország déli felén erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani. Csapadék nem lesz. Az élénk északkeleti szelet az Alföldön és az Északi-középhegységben erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. Késő estére 6 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni, a szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra, és a feltöltődésre.

A következő napok várható időjárása

2020.04.22. szerda: Derült vagy gyengén gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem lesz. Az északkeleti, keleti szelet sokfelé élénk, az északkeleti megyékben nagy területen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között valószínű, de egyes fagyzugokban -2, -3 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között várható.

2020.04.23. csütörtök: Többnyire derült vagy gyengén gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, csapadék nem lesz. A keleti, északkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű, de a fagyzugokban 2-3 fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között várható.

Friss híreink:

Kiderült a titok: ezt sokan nem tudják, amikor fagyvédelemről van szó
Az utóbbi hetek időjárása rendesen próbára tette a termelőket, a 20 fokos tavaszi meleget követően ugyanis komoly károkat okozott a hirtelen jött lehűlés, amihez kemény hajnali fagyok társultak. Több helyen a kajszitermés 80-90 százaléka odalett, voltak azonban akik különböző fagyvédelmi módszereket vetettek be, így védve a már virágzó fákat. Sokan nem tudják ugyanakkor, hogy hány fokon, és a virágzás mely fázisaiban okozzák a legnagyobb károkat a mínuszok, ezért összegyűjtöttük az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Ez őrület: milliókat költenek a britek a tapasztalt mezőgazdasági munkaerőre
A G's Growers 40 ezer fontot (16,2 millió forintot) fizetett azért, hogy 150 tapasztalt román idénymunkást reptethessen át Nagy-Britanniába, hogy segítsenek a brit idénymunkásoknak, valamint hogy felpörgessék a munkát. A cég marketing igazgatója szerint nem lehet csak újoncokkal üzemeltetni egy nagyvállalkozást, kellenek tapasztalt munkavállalók is.

Így üsd el az időt a karanténban! Tervezz saját konyhakertet a lakásba
Nem mindenkinek adatott meg, hogy kertes házban lakik, viszont sokan szeretnek kertészkedni, és a jó hír, hogy erről azoknak sem kell lemondaniuk, akik nem rendelkeznek kerttel. Mini termőkertet ugyanis akár az otthonunkban is létrehozhatunk, ehhez azonban nem árt tisztában lennünk azzal, hogy melyik növénynek mennyi napfényre van szüksége, illetve a lakás mely részén érdemes az ehető növényeket termeszteni. Összegyűjtöttük a saját, beltéri kiskert kialakításához szükséges legfontosabb tudnivalókat.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,