Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.23. csütörtök

agrarszektor.hu2020. július 23. 07:45

A déli és a középső országrészben lesz több felhő, és itt elszórtan, másutt csak kevés helyen fordulhat elő záporeső, zivatar - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.07.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.07.23.) napon!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.07.23.) napon.

2020.07.23. csütörtök: A déli és a középső országrészben lesz több felhő, és itt elszórtan, másutt csak kevés helyen fordulhat elő záporeső, zivatar. Az északias szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű. Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás terheli szervezetünket, ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. Megnövekedhet a reakcióidő.

A következő napok várható időjárása

2020.07.24. péntek: A nap első felében fátyol- és gomolyfelhők mellett legalább néhány órára kisüt a nap, majd nyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet. Kezdetben főként az ország északi felén, majd délután, estefelé nyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar, a Dunántúlon tartós eső is. A délkeleti, déli szél időnként megélénkül, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

2020.07.25. szombat: Erősen felhős vagy borult idő várható, majd a déli óráktól szakadozik, a Dunántúlon csökken is a felhőzet, ott hosszabb, másutt inkább csak rövid időre süt ki a nap. Éjjel többfelé várható eső, zápor, zivatar, majd napközben a csapadék az ország keleti, délkeleti része felé szorul vissza, estére a legtöbb helyen megszűnik az eső. Az északi szél időnként megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon erős széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között várható.

Friss híreink:

Ezek a növények sokat hozhatnak a konyhára: külföldön is elképesztően kapósak
Látványosan megnőtt 2019-ben a friss és szárított gyógynövények exportja, a magyar kivitel 72 százaléka az Európai Unió országaiba került, hazánk legfontosabb exportpartnerei Németország és Ausztria voltak. Magyarországon számos faj esetében a termesztés és a gyűjtés egyaránt megfigyelhető, így a legnagyobb mennyiségben termesztett növény 2019-ben a füvek közül a lósóska, a cickafarkfű és a vasfű volt, a gyűjtött gyógynövények közül pedig a kamilla, a bodza, a csalán, a hársvirág és a csipkebogyó voltak a legfontosabbak tavaly.

Zseniális: különleges módszert fejlesztettek ki a szőlő pusztító betegsége ellen a kutatók
Vegyszermentes megoldást talált a lisztharmat ellen egy amerikai mezőgazdasági-technológiai vállalat. A Cornell AgriTech szakemberei rájöttek, hogy egyszerű UV-lámpákkal és éjszakai kezelésekkel hatékonyan fel lehet venni a küzdelmet a szőlő - és más növények - gombabetegségei ellen. Már zajlik az ilyen éjszakai munkavégzésre alkalmas robotok fejlesztése, valamint a kész prototípusok tesztelése.

Sosem volt még ilyen egyszerű a poloskák elleni védekezés: ezek a trükkök működnek
Ahogy évről évre egyre több a poloska Magyarországon, sorra lehet olvasni a kertészek különböző trükkjeiről, amelyeket bevetnek a kertben az ádáz kártevők ellen. Tény, hogy nem mindenkinek válnak be ugyanazok a módszerek, de érdemes kipróbálni őket, hiszen ha megtaláljuk a számunkra alkalmasat, akkor bizony óriási tehertől szabadulhatunk meg. Jó hír ugyanakkor az is, hogy korábban az MTA AK Növényvédelmi Intézete év végéig ígérte, hogy elkészül egy hatékony poloskacsapda prototípusával. Az Agrárszektor most összegyűjtött néhány valóban hasznos módszert a poloskák ellen, illetve arra a kérdésre kerestük a választ, érdemes-e vegyszermentesen próbálkozni az idegesítő kártevő ellen, vagy használjunk vegyszereket.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,