Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.19. csütörtök

agrarszektor.hu2021. augusztus 19. 07:45

Főként északnyugaton, nyugaton felhősen indul a nap, majd fokozatosan gomolyosodik a felhőzet, és naposra fordul az idő - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.08.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.08.19.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.08.19.) napon.

2021.08.19. csütörtök: Főként északnyugaton, nyugaton felhősen indul a nap, majd fokozatosan gomolyosodik a felhőzet, és naposra fordul az idő. Másutt a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható. Csapadék nem lesz. A nyugati, északnyugati szél megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2021.08.20. péntek: Általában sok napsütésre számíthatunk, de az ország egy részén a gomolyfelhők akár jobban is összeállhatnak. Hazánk túlnyomó részén száraz idő várható, egy-egy zápor az északi, északnyugati megyékben fordulhat elő. Mérsékelt lesz a légmozgás. Délutánra 26 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Bármelyik kertben megterem ez a szupernövény: sokan nem tudják, de aranyat ér
A homoktövis egy nagyon különleges, hazánkban is termő növény, aminek élettani hatása kiemelkedő: erősíti az immunrendszert, növeli a szervezet védekezőképességének hatékonyságát, késlelteti az öregedést. Fertőző betegségek és műtétek után javítja az általános egészségi állapotot, gyorsítja a regenerációt. C-vitamin-tartalma rendkívül magas, ideális megfázások kezelésénél. Szerencsére a termesztése sem okoz gondot, az egyszerű házikertekben is bárki belevághat.

Kritikus a helyzet: haldoklik a magyar málnatermesztés, eltűnhet a hazai gyümölcs?
Az Európai Unió málnatermesztése is megérezte az idei fagyos tavaszt, Lengyelországban és Spanyolországban is kevesebb málna termett idén, de csökkent a marokkói behozatal is. Magyarországon drasztikusan visszaesett a málnatermesztés, 2021-ben már a 200 hektárt se érte el a gyümölcs termőterülete, a hazai termesztésű málna pedig már július közepén elfogyott.

Harc a szélsőséges időjárás ellen - Hogyan lehet ma eredményesen gazdálkodni?
Augusztus 24-én, online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, milyen termésmennyiségek realizálódtak a betakarítást követően az egyes szántóföldi növényeket tekintve az országban, megközelítik-e az idei átlagok a 2020-as eredményeket, illetve hogyan alakulhatnak az árak a gabonapiacon a következő hónapokban. A regisztrációhoz kötött rendezvényen a résztevők a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Gabonaszövetség, valamint a hazai növénytermesztési ágazat legmeghatározóbb képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, hogyan lehet gazdaságosan földet művelni, valamint növényt termeszteni Magyarországon, és milyen eszközökkel tud ma jövedelmezően gazdálkodni egy termelő.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,