Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.28. szombat

agrarszektor.hu2022. május 28. 07:45

Az ország nagy részén erősen felhős idő várható, de az északi területeken kevesebb lesz a felhő, ott a nap is kisüt - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.05.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.05.28.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.05.28.) napon.

2022.05.28. szombat: Az ország nagy részén erősen felhős idő várható, de az északi területeken kevesebb lesz a felhő, ott a nap is kisüt. Dél felé haladva növekszik az eső, zápor esélye, a legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon valószínű. A nyugati, északnyugati szél a Dunántúlon és a Zemplén térségében megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.
Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2022.05.29. vasárnap: Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre lehet számítani, estétől csökkenhet határozottabban a felhőzet északnyugat felől. Több helyen előfordulhat eső, zápor. Az északias szelet főleg délkeleten élénk, helyenként erős lökések kísérik. Délutánra 14 és 24 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a tartósabban csapadékos részeken lesz a hűvösebb idő.

Friss híreink:

Ezt jobb, ha tudod: egyre több ilyen tejterméket árulnak a magyar boltokban
Noha Magyarország tejből és tejtermékből szinte teljesen önellátó, évről évre egyre több külföldi termék kerül a magyar boltok polcaira. Az elmúlt évben különösen a sűrített és az édesített tejek és tejszínek importja volt jelentős, de a sajt és a túró termékcsaládba tartozó élelmiszerek behozatala is növekedett. Ezek az élelmiszerek jellemzően Németországból, Szlovákiából és Ausztriából származtak. Mindeközben a magyarországi fölözött és félzsíros nyerstej exportja erősen csökkent. Ez azonban jó hír, mivel arra utal, hogy az alapanyagok importja helyett egyre inkább a feldolgozott termékek kivitele válik meghatározóvá. Magyarország 2021-ben ugyan kevesebb tejet, vajat, vajkrémet és savanyított tejterméket exportált, ám a túrók és sajtok, valamint a sűrített és édesített tej és tejszín kivitele határozottan emelkedett az előző évihez képest.

Nagy István: az agrártárca nem tartja legitimnek a baromfis tüntetés szervezőit
Nem tekinti legitim baromfiágazati képviselőknek a mai kiskunmajsai víziszárnyas demonstráció szervezőit az Agrárminisztérium - nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Nagy István. Az agrárminiszter szerint a tárca csak olyan ágazati vezetőkkel tárgyalhat érdemben, akik a termékpálya ügyeit nem hangulatkeltésre használják fel, hanem előre vivő megoldásokat akarnak találni.

Látványos tavalyi eredmény a nagy mezőgazdasági integrátor IKR Agrárnál
Jelentősen, több mint 150 milliárd forintra növelte árbevételét az Andrej Babis cseh üzletember-politikus érdekeltségéhez tartozó bábolnai IKR Agrár Kft. 2021-ben. A hazai agrárintegrátori piac második helyén szereplő cég tavalyi adózott nyeresége jóval egymilliárd forint fölé nőtt, mivel saját gazdálkodási mutatói, illetve növénytermeléssel foglalkozó kapcsolt vállalkozásainak eredményadatai is számottevően javultak.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,