Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.08. szerda

agrarszektor.hu2023. március 8. 07:45

Általában erősen felhős lesz az ég, de többször vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.03.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.03.08.) napon.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.03.08.) napon.

2023.03.08. szerda: Általában erősen felhős lesz az ég, de többször vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró. Kora délelőttig a déli tájakon lehet elszórtan, napközben a Dunántúlon és a középső területeken, estefelé keleten alakulhat ki helyenként eső, zápor. A déli, délnyugati szél a nap második felétől egyre nagyobb területen erősödik meg.

A hőmérséklet délután 10 és 16, késő este 6, 12 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg jellegű fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk felléphet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság. Hamarabb elfáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképesség-csökkenés tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2023.03.09 csütörtök: Többnyire felhős időre számíthatunk kisebb, délutántól már nagyobb szakadozásokkal. Több helyen valószínű eső, záporeső, nagyobb eséllyel a délnyugati, déli országrészben zivatarok is kipattanhatnak. A déli, délnyugati, majd nyugatira, északnyugatira forduló szelet több helyen erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között alakul, de a szélárnyékos északi völgyekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 14 és 19 fok között várható.

Friss híreink:

Váratlan csavar jöhet a gabonapiacon: ez a magyar gazdákra is óriási hatással lesz

Noha egy ideje már jelentős csökkenés figyelhető meg a gabonafélék árait illetően a nemzetközi piacokon, hamarosan megfordulhat ez a tendencia. Március közepén ugyanis lejár az úgynevezett gabonafolyosó megállapodás, és hacsak nem sikerül ismét meghosszabbítani azt, ismét az egekbe szökhet a gabonák ára, és megint felmerülhet az ellátási gondok réme.

Sokan hibáznak a gyümölcsfák metszésekor: ezeket rengetegen elrontják

Ideje újra beleásni magunkat kertünk munkálataiba, amelynek koronája a kora tavaszi gyümölcsfák metszése. Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk minden tudnivalót a tavaszi metszésről, illetve eláruljuk hogyan, és mikor érdemes metszeni. Ragadjuk meg a megtisztított metszőollónkat és kezdjünk is bele!

Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól: ennyibe kerülhet az étolaj itthon

Már kevesebb, mint két hónapig lesz velünk a 2022. február 1-jével bevezetett élelmiszerárstop, feltéve, hogy nem hosszabbítják meg ismét. Az élelmiszerek árának emelkedése ugyanis nem állt meg, és bár a kormány közlése szerint addig marad az ársapka, ameddig tetszik a lakosságnak, az intézkedés kivezetése komoly áremelkedésekkel járna: a sertés- és a csirkehúsok 30-30, a tartós élelmiszerek közül a liszt 50, az étolaj pedig akár 60-70 százalékkal is megdrágulhatna. Ez az áremelkedés azonban nem elkerülhető, egyszer mindenképp be fog következni, árulta el az Agrárszektor érdeklődésére Raskó György, agrárközgazdász.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Így éltük túl a Pest környéki halálutat: egyre többen kerülik, rengeteg itt a csúnya baleset + videó

Bár a statisztikákban nem szerepel, mégis ez lehet Magyarország egyik legveszélyesebb útszakasza: a CashTag ezen a héten a hírhedt 1116-os úton járt, ami Szentendrét köti össze Visegráddal, épp ezért a kirándulók kedvelt útvonala egész évben. Könnyen bajba kerülhet itt, aki rosszul méri fel a képességeit: a beláthatatlan kanyarok mellett kőomlások is veszélyeztetik a közlekedőket, rossz időben pedig még a tapasztalt sofőrok is megizzadnak - sokszor inkább le is zárják, ha úgy kívánja a helyzet. A Pénzcentrum videóblogjában egy vezetéstechnikai szakértő magyarázta el, hogyan is kell az ehhez hasonló utakon biztonságosan végigmenni. Emellett az autópiacról is szó esett az eheti epizódban.

Lerohanták a magyarok Szlovéniát: súlyos pénzeket spórolhatnak a bevásárlóturisták

Aki csak teheti, a délnyugati határszélen Szlovéniába jár bevásárolni. Gyakorlatilag a húson kívül majdnem minden olcsóbb. De már egy tankolással is ezreket spórolhatunk. A HelloVidék körképe következik.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,