Borszűrő

A borszűrő a bor tisztítására szolgáló berendezés. Nagyüzemi borászatokban megkerülhetetlen a használata.

A borszűrőket a borászati munka során a bor tisztítására használják. A bor szűrése egy olyan folyamat, melynek során a palackozott bor ízét és megjelenését károsító baktériumok, élesztőgombák és más nemkívánatos szennyező anyagok szelektív eltávolítása történik. A borszűrők a nagyüzemi borászatokban megkerülhetetlen eszközök, mivel ezeknél a vállalkozásoknál sok hektoliternyi folyadékot (mustot és bort) kell meghatározott időnként átszűrni. A borszűrő általában a borszivattyúval egy berendezést alkot.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Talajkezelések búzavetés előtt (x)

Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.