
Így védd a kukoricát a földeken: ezekre megéri odafigyelni
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A gyümölcs daráló a gyümölcsök feldolgozása során alkalmazott gépek. A lekvárok és pálinkák előállítása során használják az összetevők megőrlésére.
A gyümölcs daráló a gyümölcstermesztés feldolgozási fázisában használt gépek és eszközök közé tartozik. A gyümölcsdarálókat a lekvár- és a pálinkafőzés céljából történő cefrekészítés során alkalmazzák, a keményebb gyümölcsök pépesebb, kezelhetőbb állagúvá formálása érdekében.
A darálás előtt szükség lehet az egyes gyümölcsök magtalanítására is, ezért léteznek kisebb-nagyobb kapacitású magozógépek is, valamint itt találhatóak az almadarálók, a birsalma darálók és más gyümölcsdarálók is. Ebbe a kategóriában kaptak helyt a kifejezetten a csonthéjasokra specializált berendezések is, kézi és automata kivitelben: ilyen például a kézi diótörő, illetve a dió és mandula törőgép, valamint a kalibrálógép.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.