Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.14. csütörtök

agrarszektor.hu2020. május 14. 07:45

A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap, és napközben inkább csak helyenként fordulhat elő záporeső - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.05.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.05.14.) napon!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.05.14.) napon.

2020.05.14. csütörtök: A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap, és napközben inkább csak helyenként fordulhat elő záporeső. A késő délutáni, esti óráktól azonban felhőzet-növekedés várható, ezzel együtt pedig - legkisebb eséllyel a déli tájakon - megnő a csapadékhajlam is. Az északnyugati, nyugati, az északkeleti megyékben az északkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 29 fok között várható, az Észak-Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében lesz hűvösebb az idő. Késő estére 9 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás várható, többeknél jelentkezhet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, teljesítőképesség-csökkenés, ingerlékenység.

A következő napok várható időjárása

2020.05.15. péntek: Éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, a vastagabb felhőzet és a csapadékzóna fokozatosan észak felé halad, környezetében többfelé valószínű eső, zápor, néhol zivatar is lehet. Napközben a több felhő az északi tájakon valószínű, errefelé lehet főként további csapadék, délebbre a változó fátyolfelhőzet mellett többórás napsütés várható. Többnyire északias lesz a légmozgás, délutántól az Észak-Dunántúlon lehetnek viharos lökések is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 28 fok között várható, de a tartósabban felhős, csapadékos északi tájakon néhány fokkal hűvösebb lesz.

2020.05.16. szombat: Sok magasszintű felhőre számíthatunk, amely egyes tájakon meg is vastagszik, emellett több-kevesebb (szűrt) napsütés valószínű. Néhol fordulhat elő eső, záporeső. Az északias szél a nap második felére mindenütt mérsékelődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 24 fok között valószínű, északnyugatról délkeleten felé haladva várható a melegebb idő.

Friss híreink:

Bombaüzlet a mezőgazdaságban: ezzel nagyot kaszálhatnak majd az élelmes gazdák
Hatalmas üzlet lesz a mesterséges intelligencia a mezőgazdaságban. A piaci növekedést olyan erők ösztönzik, mint az egyre jobban elterjedő, szenzorokon és légifelvételeken alapuló adatgenerálás a növényekről, a termelékenység növekedése a gépi tanulási technológiák által és a kormányzati támogatás ezeknek a modern technológiáknak a mezőgazdaságba történő alkalmazását illetően. A MarketsandMarkets felmérése alapján 2026-ra a mesterséges intelligencia a mezőgazdaságban a 2020-as 1 milliárd dolláros értékéről 2026-ra 4 milliárdra fog nőni, ami 25,5%-os kumulált éves növekedési rátát jelent.

Megszólalt Bige László: nevetséges és komolytalan a vesztegetési vád
Bige László szerint nevetséges és megalapozatlan a vesztegetési vád, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség emelt ellene. Az ügyészség üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolja a műtrágyakirályt, aki a vádirat szerint még 2010-ben manipulált az általa gyártott termék eladása során, és ezért 135 millió forintot kért és kapott cége ügyfelétől.

Folytatódik a Bige-botrány: börtönbüntetést kér az ügyészség a műtrágyakirályra
Üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolja Bige Lászlót a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség, mivel a vádirat szerint a műtrágyakirály még 2010-ben manipulált az általa gyártott termék eladása során, amiért 135 millió forintot kért és kapott cége ügyfelétől. Az ügyészség vagyonelkobzást indítványozott a vesztegetési pénzre, emellett börtönbüntetést kér a milliárdosra.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,