Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.15. szerda

agrarszektor.hu2020. július 15. 07:45

A fátyolfelhők és a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.07.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.07.15.) napon!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.07.15.) napon.

2020.07.15. szerda: A fátyolfelhők és a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk. Csapadék az ország nagy részén nem lesz, egy-egy zápor, esetleg zivatar legfeljebb késő délutántól sodródhat be a nyugati határszélre. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföld térségében megélénkülhet a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.07.16. csütörtök: Északnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és főként a Dunántúlon és északon alakul ki zápor, zivatar. A nyugati, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22, 29 fok között alakul.

2020.07.17. péntek: Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között várható.

Friss híreink:

Talajjavítás mesterfokon: így turbózzák fel a termőföldeket az élelmes brit gazdák
Nagyon rossz állapotban vannak a termőföldek Nagy-Britanniában. Egy brit tudósok által kifejlesztett talajegészségi index alapján a szigetország termőtalajainak közel 40%-a minőségileg a legrosszabb kategóriába tartozik.

Koronavírus: több tucatnyi külföldi idénymunkás fertőződött meg egy brit gazdaságban
A brit hatóságok lezártak egy gazdaságot Herefordshire térségében, miután az ott dolgozó vendégmunkások közül 73 megfertőződött a koronavírussal. A családi vezetésű vállalkozás Nagy-Britannia egyik legnagyobb brokkoli-, lóbab- és tűzbabtermesztője. A gazdaságban jobbára Kelet-Európából származó idénymunkások dolgoznak.

Bréking! Szerdától csak így jöhetnek be az idénymunkások Magyarországra
Megjelent a Kormány rendelete a Magyar Közlönyben, amely a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szól. A rendeletben, amely 2020. július 15-én, azaz szerdán lép hatályba, szó van többek között az agrárágazatban dolgozókra vonatkozó rendelkezésekről is, így például arról is, milyen feltételekkel léphetnek be az idénymunkások Magyarország területére.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,