Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.04. vasárnap

agrarszektor.hu2020. október 4. 07:45

A Dunántúlon gyengén felhős, napos idő lesz, de reggel a középső és keleti országrészben még több lesz a felhő, és ott több helyen zápor, néhol zivatar is lehet, majd ott is gyorsan csökken a felhőzet, kisüt a nap, megszűnik a csapadék - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.10.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.10.04.) napon!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.10.04.) napon.

2020.10.04. vasárnap: A Dunántúlon gyengén felhős, napos idő lesz, de reggel a középső és keleti országrészben még több lesz a felhő, és ott több helyen zápor, néhol zivatar is lehet, majd ott is gyorsan csökken a felhőzet, kisüt a nap, megszűnik a csapadék. Az esti órákban a Tiszántúlon ismét gomolyfelhők képződnek, és ott helyenként újra lehet zápor, zivatar. A délies szél nagy területen lesz erős, néhol viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 26 fok között alakul. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a hideg- mind a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.

A következő napok várható időjárása

2020.10.05. hétfő: Gyengén és erősen felhős területek, illetve időszakok is lesznek, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Szórványosan, nagyobb eséllyel a keleti országrészben várható zápor, zivatar. Sokfelé erős, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon viharos lesz a délnyugati szél, majd estére veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között valószínű, délkeleten a magasabb értékekkel.

2020.10.06. kedd: Éjszaka még sok közép- és magasszintű felhőzet várható, majd napközben csökken a felhőzet, sok napsütés valószínű. Összefüggőbb felhőtakaró keleten maradhat. Estétől ugyanakkor nyugat felől ismételten elkezd megnövekedni a felhőzet. A keleti országrészben fordulhat elő eső, zápor, kis eséllyel zivatar, másutt legfeljebb csak néhol alakulhat ki egy-egy zápor. A déli, délnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Friss híreink:

Felejtsd el a bolti gyomirtókat: ezzel a filléres trükkel búcsút mondhatsz minden gaznak
A gyomok a kertészek talán legnagyobb ellenségei, szinte lehetetlen megszabadulni tőlük, hiába gazolunk folyamatosan, előbb-utóbb újra megjelennek a kertben. Sokan használnak különböző bolti gyomirtó szereket, pedig otthon is nagyon egyszerűen lehet készíteni hatékony permetszert. Nem mindenki tudja, de az ecet tökéletes természetes gyomirtó, mindössze némi sót, valamint mosogatószert kell adni hozzá, és máris kész a tökéletes oldat a gazok ellen. Az otthon elkészített elegy ráadásul olcsóbb is, mint a boltban kapható szerek.

Durván elszaporodtak a kártevők a magyar földeken: ebből még nagy baj lehet
Szeptember utolsó hetében egy atlanti eredetű hidegfront végett vetett a késői nyárnak. A fronttal a rég várt eső is megérkezett. A csapadék jótékony hatása leginkább az őszi káposztarepce vetéseknek kedvezett, de a kalászosok talaj előkészítő munkáinak is jót tett. A nappali hőmérséklet már inkább 20 Celsius-fok körül tartózkodik, éjszakánként pedig inkább csak 10 fok, vagy az alá süllyed. A völgyekben egyre gyakoribb a hajnali párásság és a köd. A hét közepén leesett csapadékot gyorsan felitta a száraz talaj, és folytatódnak a kukorica betakarítási munkálatai, valamint megkezdődött az őszi kalászosok vetése is, írta dr. Aponyi Lajos növényvédelmi jelentésében.

Riasztó kilátások: ezek a közkedvelt növények évtizedeken belül kipusztulhatnak
Kávébab, kakaóbab, avokádó és banán. Mi a közös bennük? Közkedvelt növények, amiket óriási mennyiségben termeszt az emberiség, és mindegyikre egyre csak nő a kereslet. És különböző, de leginkább a klímaváltozással összefüggésben levő okok miatt a következő évtizedekben mindegyik eltűnhet a Föld színéről.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,