Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.19. vasárnap

agrarszektor.hu2022. június 19. 07:45

Derült, napos, száraz idő várható - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.06.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.06.19.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.06.19.) napon.

2022.06.19. vasárnap: Derült, napos, száraz idő várható. A déli szél főleg az Észak-Dunántúlon élénkül meg, a Fertő térségében meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.
Késő estére 20 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nincs térségünk felett, de a fölénk érkező egyre melegebb levegő hatására a légköri változásokra fokozottan érzékenyeknél a melegfrontokkal együttjáró tünetek (fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, növekvő reakcióidő) jelentkezhetnek.

A következő napon várható időjárás

2022.06.20. hétfő: Derült, napos idő várható, majd délután, este fátyol- és némi gomolyfelhőzet sodródik be északnyugat felől. Késő délutántól, estétől elvétve előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel az északnyugati, nyugati megyékben. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, majd este északnyugatira fordul. Zivatar környezetében is lehetnek erős széllökések. Hajnalban általában 13, 20, délután 30, 35 fok valószínű.

Friss híreink:

Nagyot robbantott a Kubota: merész ötlettel állt el a japán gépgyártó
Óriási lépésre készül a Kubota: a japán traktor- és mezőgazdasági gépgyártó a tervek szerint 2025-ben forgalomba hozza a világ első hidrogénüzemű, üzemanyagcellás traktorát. A vadonatúj erőforrással üzemelő gépek az európai és az amerikai piacokon fognak debütálni.

Ezért pusztulnak a kertben a növények: íme egy ok, amit sokan nem gondoltak volna
A júniusi meleg, párás, csapadékos időjárás kedvező hatással van a kórokozó fertőzéseknek, így már több helyen szembe találhatjuk magunkat már a korompenésszel, nemcsak a szántóföldeken, hanem az otthonunkban is. Az előrejelzések alapján már a kalászosokon is megjelent, amely a későbbiekben igen jelentős minőségi problémát fog okozni.

Elindult a nevezés - Jelentkezzen Ön is a 2022-es Portfolio Agrárdíjakra!
A Portfolio Csoport idén is díjazza a legsikeresebb és legpéldamutatóbb agrárgazdasági szereplőket, és az év vége legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2022 Konferencián ebben az évben is kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat. A nyerteseket rangos szakmai zsűri választja ki, döntenek az Év növénytermelőjéről, az Év állattenyésztőjéről, az Év kertészetéről, az Év fiatal agrárszakemberéről, az Év női agrárvállalkozójáról, az Év agrárberuházásáról, az Év agrárinnovációjáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj győzteséről. Az elismerésekre tehát nyolc kategóriában július 31-ig lehet nevezni. Legyen Ön is a díjeső részese, pályázzon vagy jelöljön a rangos díjakra!

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,