Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.10. kedd

agrarszektor.hu2023. január 10. 07:45

Borult lesz az ég, de délután a Dunántúlon vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.01.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.01.10.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.01.10.) napon.

2023.01.10. kedd: Borult lesz az ég, de délután a Dunántúlon vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Délig sokfelé várható eső, majd a csapadék súlypontja a keleti országrésze helyeződik át, a hegycsúcsokon vegyes halmazállapotú csapadék is eshet. Az északi, északnyugati szél délután a Tiszántúlon megerősödik, a Zemplén térségében és a Dunántúlon viharos széllökésekre is számítani kell.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között valószínű. Késő estére 1, 7 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hideg- és a melegfrontra érzékenyek szervezetét egyaránt megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2023.01.11 szerda: A nap első felében a Dunától keletre általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon gyengén felhős idő várható, majd ott is növekszik, vastagszik a felhőzet nyugat felől. Főként az Alföldön fordulhat elő helyenként eső, zápor, estétől pedig északnyugat felől eredhet el egyre több helyen az eső. Hajnalra a szélvédett részeken ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati, majd a délnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Friss híreink:

Durván olcsók ezek a zöldségek a magyar boltokban: van bőven, de alig esszük őket

Habár az időjárás nem érzékelteti velünk, de javában tapossuk a telet, így ilyenkor különösen oda kell figyelnünk az egészséges, vitaminban gazdag táplálkozásra. Egyben jó hír, hogy az év ezen időszakában kedvünkre válogathatunk a különböző gyökérzöldségek közül, amik amellett plusz érv az, hogy számos jótékony hatással bírnak, olcsók és sokrétűen felhasználhatók. A piacokon, botokban járva válogathatunk ezek között a zöldségek között, ráadásul elérhető áron, ami a manapság ritkának számít. Mindez ellenére nem fogyasztunk belőlük eleget, pedig van bőven belőlük Magyarországon.

Nem akármilyen állattal tarol a magyar gazda: itthon és külföldön is sokan keresik

Több mint 1200 állat található jelenleg Holló Mátyás juhtenyésztő gazdaságában, amely a Bács-Kiskun megyei Uszód településen található. A vállalkozás szántóterülettel is rendelkezik, ahol az állomány számára szükséges abraktakarmányokat, valamint lucernaszénát termelnek. A gazdaságban három juhfajta tenyésztése történik, az egyik a magyar merinó, amely veszélyeztetettnek van nyilvánítva, így a szakember célja többek között ennek a fajtának a fenntartása is. 

Riasztó jóslat érkezett a szakemberektől: kiderült, mi vár a magyarokra 2023-ban

Óriási a bizonytalanság a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplői között, senki nem tudja még, mit hozhat, és mit fog ténylegesen is hozni a 2023-as év. Az előző év nehézségei, a történelmi aszály és következményei, az infláció, az energiaárak és szinte az összes előállítási költség növekedése rendkívül nehéz helyzetbe hozták az ágazat szereplőit, sokan szó szerint a túlélésükért küzdenek. Az Agrárszektor álal megkérdezett szakértők szerint az idei évben nem várhatóak nagy fejlesztések és beruházások, pedig az egyes ágazatok jövedelmezőségének javítása érdekében igen nagy szükség lenne rájuk.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,