Nem akármilyen állattal tarol a magyar gazda: itthon és külföldön is sokan keresik

Nem akármilyen állattal tarol a magyar gazda: itthon és külföldön is sokan keresik

agrarszektor.hu
Több mint 1200 állat található jelenleg Holló Mátyás juhtenyésztő gazdaságában, amely a Bács-Kiskun megyei Uszód településen található. A vállalkozás szántóterülettel is rendelkezik, ahol az állomány számára szükséges abraktakarmányokat, valamint lucernaszénát termelnek. A gazdaságban három juhfajta tenyésztése történik, az egyik a magyar merinó, amely veszélyeztetettnek van nyilvánítva, így a szakember célja többek között ennek a fajtának a fenntartása is. 

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Bács-Kiskun megyei Uszód településen található Holló Mátyás egyéni vállalkozó juhtenyésztő gazdasága. A család már 1986 óta foglalkozik ezekkel a különleges állatokkal, Mátyás folyamatosan kapcsolódott be a szülei által elkezdett hivatásba, majd kezdte el fejleszteni a gazdaságot. Jelenleg több mint 1200 vegyes korcsoportú állat található a telepen, vannak tenyészkosok, növendék kosok, anyák, jerkék és bárányok is - tájékoztatta az Agrárszektort a vállalkozó. Kiemelte, a gazdaság célja a tenyészállatok előállítása a hazai és külföldi tenyésztők számára egyaránt. A vállalkozás szántóterülettel is rendelkezik, ahol a juhok számára szükséges abraktakarmányt, illetve lucernaszénát termelik. A szakembertől többek között azt is megtudtuk, hogy három fajtát tenyésztenek, az egyik a magyar merinó, amely jelenleg veszélyeztetettként van nyilvántartva. 

A munkám a hobbim, és a hobbimból el tudom tartani a családomat is. Amellett, hogy igyekszem a saját gazdaságomat ideálisan fejleszteni, illetve a tenyésztési színvonalat minél magasabb szintre emelni, megpróbálom a tenyésztőtársaimat is megfelelően képviselni.

A Portfolio Csoport 2022-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2022 Konferencián kiosztottuk a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött Az év női agrárvállalkozójáról, Az év fiatal agrárszakemberéről, Az év kertészetéről, Az év állattenyésztőjéről, Az év növénytermelőjéről, Az év agrárinnovációjáról, Az év agrárberuházásáról, megszavazták, ki kapja a Portfolio Agrárgazdaságért díjat, és idén először a Zsűri különdíja is átadásra került. A 2022-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 14:31