2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Kicsiben kezdte, ma már sajtüzemnek adja el a tejet a magyar családi gazdaság

Kicsiben kezdte, ma már sajtüzemnek adja el a tejet a magyar családi gazdaság

agrarszektor.hu
Évente közel 5 millió liter tejet termel a Hajdú-Bihar megyében található hajdúböszörményi Formula GP. Kft., melyet a helyi sajtüzem részére értékesít. A családi vállalkozás több, mint 30 éve működik, és az eleinte csak növénytermesztéssel foglalkozó cég ma már lucernafeldolgozó üzemmel, egy szarvasmarha-, illetve egy sertésteleppel, valamint az állatokat ellátó keverüzemmel is rendelkezik. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év állattenyésztője ifj. Sántha Imre, a Formula GP. Kft. ügyvezetője lett.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Formula GP. Kft. családi vállalkozásként működik már több, mint 30 éve, melyet ifj. Sántha Imre irányít és koordinál szüleivel, valamint testvérével. A cég eleinte növénytermesztéssel foglalkozott, mely ágazatra az évek során ráépült egy lucernafeldolgozó üzem, egy szárító, egy gabonaátvevő telep, egy szarvasmarha-, illetve egy sertéstelep, és az állatokat ellátó keverőüzem - mondta az Agrárszektornak az ügyvezető. Hozzátette, a szarvasmarhatelepen jelenleg 450 Holstein-fríz tehenet, és annak szaporulatát tartják, ezek az állatok évente közel 5 millió liter tejet termelnek összesen, melyet Hajdúböszörményben a helyi sajtüzem részére értékesít a cég. A sertéstelep 850 darab dán genetikájú anyakoca és annak szaporulata található - tette hozzá a szakember.

Hiszek abban, hogy ne csak sikeresek próbáljunk lenni, hanem értékesek is, azt gondolom, hogy azok az emberek akik a mezőgazdaságban dolgoznak, elmondhatják magukról, hogy hasznos és értékes munkát végeznek. Szeretem amit csinálok, és bízok benne, hogy egyszer majd át tudom adni a gyerekeimnek azt a tudást, amit az egyetemi tanulmányaim során, illetve a szakmai munkám során megszereztem. 

A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év állattenyésztője ifj. Sántha Imre, a Formula GP. Kft. ügyvezetője lett. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31