Kicsiben kezdte, ma már sajtüzemnek adja el a tejet a magyar családi gazdaság

Kicsiben kezdte, ma már sajtüzemnek adja el a tejet a magyar családi gazdaság

agrarszektor.hu
Évente közel 5 millió liter tejet termel a Hajdú-Bihar megyében található hajdúböszörményi Formula GP. Kft., melyet a helyi sajtüzem részére értékesít. A családi vállalkozás több, mint 30 éve működik, és az eleinte csak növénytermesztéssel foglalkozó cég ma már lucernafeldolgozó üzemmel, egy szarvasmarha-, illetve egy sertésteleppel, valamint az állatokat ellátó keverüzemmel is rendelkezik. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év állattenyésztője ifj. Sántha Imre, a Formula GP. Kft. ügyvezetője lett.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Formula GP. Kft. családi vállalkozásként működik már több, mint 30 éve, melyet ifj. Sántha Imre irányít és koordinál szüleivel, valamint testvérével. A cég eleinte növénytermesztéssel foglalkozott, mely ágazatra az évek során ráépült egy lucernafeldolgozó üzem, egy szárító, egy gabonaátvevő telep, egy szarvasmarha-, illetve egy sertéstelep, és az állatokat ellátó keverőüzem - mondta az Agrárszektornak az ügyvezető. Hozzátette, a szarvasmarhatelepen jelenleg 450 Holstein-fríz tehenet, és annak szaporulatát tartják, ezek az állatok évente közel 5 millió liter tejet termelnek összesen, melyet Hajdúböszörményben a helyi sajtüzem részére értékesít a cég. A sertéstelep 850 darab dán genetikájú anyakoca és annak szaporulata található - tette hozzá a szakember.

Hiszek abban, hogy ne csak sikeresek próbáljunk lenni, hanem értékesek is, azt gondolom, hogy azok az emberek akik a mezőgazdaságban dolgoznak, elmondhatják magukról, hogy hasznos és értékes munkát végeznek. Szeretem amit csinálok, és bízok benne, hogy egyszer majd át tudom adni a gyerekeimnek azt a tudást, amit az egyetemi tanulmányaim során, illetve a szakmai munkám során megszereztem. 

A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év állattenyésztője ifj. Sántha Imre, a Formula GP. Kft. ügyvezetője lett. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?