2023. március 25. szombat Irén, Írisz

Merész ötlettel állt elő a magyar gazdaság: ezzel szakítanának nagyot a boltokban

agrarszektor.hu
A hódmezővásárhelyi Hódkertész Kft. zöldség-gyümölcs értékesítéssel foglalkozik, 2021-ben körülbelül 16 ezer tonna terméket adtak el, főként a belföldi piacra, de exportra is jutott az áruból. A cég üvegházakban, hidrokultúrás módszerrel és megújuló termálenergiával termel, egyik fő célkitűzésük, hogy a téli időszakban, amikor hiány van egyes zöldségekből, a modern technológiáknak köszönhetően, ott tudjanak lenni nagy mennyiségben a termékeikkel az áruházak polcain. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év kertészete a Hódkertész Kft. lett.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Hódmezővásárhelyen található Hódkertész Kft. zöldség-gyümölcs értékesítéssel foglalkozik, a cég ma már több mint 40 hektáron termeszt paradicsomot, kígyóuborkát, hegyes erős, valamint TV paprikát - mondta az Agrárszektornak Feczák Tamás, a cég ügyvezetője. A Hódkertész Kft. 2021-es árbevétele elérte a több mint 6 milliárd forintot, és nagyságrendileg 16 ezer tonna terméket adtak el tavaly. Fő céljuk a belföldi piacok ellátása, valamint az oda történő értékesítés, emellett 4 éve az export irányába is elindult az áru értékesítése. A termelés új modern üvegházakban történik, teljesen automatizáltan, hidrokultúrás módszerrel, a fűtés pedig megújuló termálenergiával működik.

Engem minden egyes reggel, amikor munkába indulok, azok a tényezők motiválnak, hogy, hogyan lehet ezeket a termékeket minél jobban és szebben a multik polcaira helyezni, és eladni a vevőknek. A következő években a legjobban azt lehetne kihasználni, hogy nyáron kevesebbet termelünk, télen pedig, amikor hiány van, akkor a termálenergiával, illetve a megvilágítással ott tudjunk lenni az áruval az áruházak polcain

- mondta lapunknak Feczák Tamás.

A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év kertészete a Hódkertész Kft. lett. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?