2023. január 30. hétfő Martina, Gerda

Így működik az integráció Békés megyében: elárulta a titkot a szarvasi gazda

agrarszektor.hu
Mintegy 3600 hektáron gazdálkodik Szarvas és környékén a Nagyrét Farm Kft., amelyből közel 1500 hektár saját és bérelt terület, 2000 hektáron pedig integrációt végeznek a közeli települések gazdálkodóinak. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a vetéstől egészen a betakarításig a cég végez el minden munkafolyamatot a termelők részére. A Nagyrét Farm Kft. saját területeinek 50 százaléka öntözhető, ahol többek között paradicsomot, zöldborsót, csemegekukoricát, valamint őszi búza és őszi árpa vetőmagot termesztenek.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Békés megyében Szarvas és környékén gazdálkodik mintegy 3600 hektáron a Nagyrét Farm Kft. Ebből közel 1500 hektár saját és bérelt terület, amelynek 50 százaléka öntözhető, itt paradicsomot, zöldborsót, csemegekukoricát, hibrid kukoricát, valamint őszi búza és őszi árpa vetőmagot termesztenek. A nem öntözhető részeken a főbb termesztett növények az őszi árpa, az őszi búza, a repce, a napraforgó, a kukorica, illetve a lucerna - tudta meg az Agrárszektor Lestyan Goda Zsombortól, a cégcsoport ügyvezető-tulajdonosától. Elmondta, a Nagyrét Farm Kft. alapítása 2011-ben történt, fő tevékenységi körük a szaktanácsadás, a termelés, a szolgáltatás és a kereskedelem. A szakember beszélt lapunknak arról is, hogy mintegy 2000 hektáron végeznek integrációt, ami azt jelenti, hogy a vetéstől a betakarításig minden munkafolyamatot elvégeznek a termelők számára.

Már gyerekkoromban is nagyon szerettem a mezőgazdaságot, illetve a természetet, és gyakorlatilag ez motivál most is. Itt minden nap új kihívásokkal találkozik az ember, ezért is érdemes ezt csinálni, és nagyon is szeretem. 

A Portfolio Csoport 2022-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2022 Konferencián kiosztottuk a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött Az év női agrárvállalkozójáról, Az év fiatal agrárszakemberéről, Az év kertészetéről, Az év állattenyésztőjéről, Az év növénytermelőjéről, Az év agrárinnovációjáról, Az év agrárberuházásáról, megszavazták, ki kapja a Portfolio Agrárgazdaságért díjat, és idén először a Zsűri különdíja is átadásra került. A 2022-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?