Megtudtuk a tervet: nem akárhogyan fejlesztené gazdaságát a tiszaszentimrei cég

Megtudtuk a tervet: nem akárhogyan fejlesztené gazdaságát a tiszaszentimrei cég

agrarszektor.hu
800 hektáron termeszt különböző szántóföldi növényeket Tiszaszentimrén az Urbán és Urbán Mezőgazdasági Kft. Jelenleg a területük harmada öntözhető, de tervezik a további részek öntözhetőségének fejlesztését is. A cég főbb növényei az árpa, a repce, a búza, a kukorica, valamint másodvetésben csemegekukoricával is foglalkoznak.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Tiszaszentimrén van a 800 hektáron gazdálkodó Urbán és Urbán Mezőgazdasági Kft. telephelye, a cég szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik, árpát, repcét, búzát, kukoricát, napraforgót, valamint másodvetésben csemegekukoricát termel - tudta meg az Agrárszektor Urbán Mihálytól, a cég egyik ügyvezetőjétől. Kiemelte, jelenleg a terület harmada öntözhető, de tervezik a fejlesztést, és szeretnék a további részeken is biztosítani az öntözést. 

A vállalkozás másik ügyvezetője Urbán Zsolt lapunknak elmondta, egyik céljuk, hogy néhány év múlva már 1200-1300 hektáron tudjanak gazdálkodni. Hangsúlyozta, szereti, hogy a mezőgazdaság mindig változatos, és kihívásokkal teli, ez az, ami motivációt ad ahhoz, hogy mindig sikeresek lehessenek. 

A Portfolio Csoport 2022-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2022 Konferencián kiosztottuk a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött Az év női agrárvállalkozójáról, Az év fiatal agrárszakemberéről, Az év kertészetéről, Az év állattenyésztőjéről, Az év növénytermelőjéről, Az év agrárinnovációjáról, Az év agrárberuházásáról, megszavazták, ki kapja a Portfolio Agrárgazdaságért díjat, és idén először a Zsűri különdíja is átadásra került. A 2022-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

Kapcsolódó cikkeink:

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?