Megtudtuk a tervet: nem akárhogyan fejlesztené gazdaságát a tiszaszentimrei cég

Megtudtuk a tervet: nem akárhogyan fejlesztené gazdaságát a tiszaszentimrei cég

agrarszektor.hu
800 hektáron termeszt különböző szántóföldi növényeket Tiszaszentimrén az Urbán és Urbán Mezőgazdasági Kft. Jelenleg a területük harmada öntözhető, de tervezik a további részek öntözhetőségének fejlesztését is. A cég főbb növényei az árpa, a repce, a búza, a kukorica, valamint másodvetésben csemegekukoricával is foglalkoznak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Tiszaszentimrén van a 800 hektáron gazdálkodó Urbán és Urbán Mezőgazdasági Kft. telephelye, a cég szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik, árpát, repcét, búzát, kukoricát, napraforgót, valamint másodvetésben csemegekukoricát termel - tudta meg az Agrárszektor Urbán Mihálytól, a cég egyik ügyvezetőjétől. Kiemelte, jelenleg a terület harmada öntözhető, de tervezik a fejlesztést, és szeretnék a további részeken is biztosítani az öntözést. 

A vállalkozás másik ügyvezetője Urbán Zsolt lapunknak elmondta, egyik céljuk, hogy néhány év múlva már 1200-1300 hektáron tudjanak gazdálkodni. Hangsúlyozta, szereti, hogy a mezőgazdaság mindig változatos, és kihívásokkal teli, ez az, ami motivációt ad ahhoz, hogy mindig sikeresek lehessenek. 

A Portfolio Csoport 2022-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2022 Konferencián kiosztottuk a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött Az év női agrárvállalkozójáról, Az év fiatal agrárszakemberéről, Az év kertészetéről, Az év állattenyésztőjéről, Az év növénytermelőjéről, Az év agrárinnovációjáról, Az év agrárberuházásáról, megszavazták, ki kapja a Portfolio Agrárgazdaságért díjat, és idén először a Zsűri különdíja is átadásra került. A 2022-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

Kapcsolódó cikkeink:

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?