Megtudtuk a tervet: nem akárhogyan fejlesztené gazdaságát a tiszaszentimrei cég

Megtudtuk a tervet: nem akárhogyan fejlesztené gazdaságát a tiszaszentimrei cég

agrarszektor.hu
800 hektáron termeszt különböző szántóföldi növényeket Tiszaszentimrén az Urbán és Urbán Mezőgazdasági Kft. Jelenleg a területük harmada öntözhető, de tervezik a további részek öntözhetőségének fejlesztését is. A cég főbb növényei az árpa, a repce, a búza, a kukorica, valamint másodvetésben csemegekukoricával is foglalkoznak.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Tiszaszentimrén van a 800 hektáron gazdálkodó Urbán és Urbán Mezőgazdasági Kft. telephelye, a cég szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik, árpát, repcét, búzát, kukoricát, napraforgót, valamint másodvetésben csemegekukoricát termel - tudta meg az Agrárszektor Urbán Mihálytól, a cég egyik ügyvezetőjétől. Kiemelte, jelenleg a terület harmada öntözhető, de tervezik a fejlesztést, és szeretnék a további részeken is biztosítani az öntözést. 

A vállalkozás másik ügyvezetője Urbán Zsolt lapunknak elmondta, egyik céljuk, hogy néhány év múlva már 1200-1300 hektáron tudjanak gazdálkodni. Hangsúlyozta, szereti, hogy a mezőgazdaság mindig változatos, és kihívásokkal teli, ez az, ami motivációt ad ahhoz, hogy mindig sikeresek lehessenek. 

A Portfolio Csoport 2022-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2022 Konferencián kiosztottuk a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött Az év női agrárvállalkozójáról, Az év fiatal agrárszakemberéről, Az év kertészetéről, Az év állattenyésztőjéről, Az év növénytermelőjéről, Az év agrárinnovációjáról, Az év agrárberuházásáról, megszavazták, ki kapja a Portfolio Agrárgazdaságért díjat, és idén először a Zsűri különdíja is átadásra került. A 2022-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

Kapcsolódó cikkeink:

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?