Hatalmas gazdaság működik Bács-Kiskun megyében: így termesztik a növényeket

agrarszektor.hu
A Bács-Kiskun megyei Sükösd térségében működik a 2100 hektáron gazdálkodó Agro-Sükösd Kft., ahol 1100 hektáron őszi kalászosokat, 1000 hektáron pedig kukoricát és napraforgót termesztenek. A 2022-es év szélsőséges időjárása a gazdaság növényeit is megviselte, kukoricából és árpából is alacsonyabb lett a hozam az előző évek termésátlagához képest. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év növénytermelője Rozsi József, az Agro-Sükösd Kft. ügyvezetője lett.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az Agro-Sükösd Kft. a Duna völgyében gazdálkodik egy 2100 hektáros területen, amelyből 1200 hektárt bérel a cég, és közel 1000 hektárt integrál, ahol teljes szolgáltatást biztosítanak a földtulajdonosok számára - tudta meg az Agrárszektor Rozsi Józseftől. A szakember elmondta, főbb termesztett növényeik az őszi búza, az őszi árpa, a kukorica és a napraforgó, az őszi kalászosok összterülete mintegy 1100 hektárt, utóbbi két növényt pedig 1000 hektáron termesztik összesen.

Lassan 60 éves leszek, 38 évet már eltöltöttem ebben a szakmában. Az motivál, hogy a hobbim a szakmám, minden reggel úgy kelek fel, hogy minden egyes nap alkotni szeretnék, és valami újat, vagy többet hozzátenni ahhoz, amit eddig elértem az életben. Azt szoktam mondani, hogy én vagyok a cégnél az az ügyvezető, aki felkapcsolja és lekapcsolja a villanyt, hiszen én vagyok a növénytermesztő, a növényvédő és a tulajdonos is.

A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év növénytermelője Rozsi József, az Agro-Sükösd Kft. ügyvezetője lett. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?