Terveiről vallott a fiatal magyar gazda: ezzel a módszerrel turbózná fel a gazdaságát

Terveiről vallott a fiatal magyar gazda: ezzel a módszerrel turbózná fel a gazdaságát

agrarszektor.hu
Az egyre szélsőségesebb időjárás miatt egyértelműen az öntözésfejlesztést tűzte ki fő iránynak a következő időszakra a Bács-Kiskun megyei Dunapatajon található Új Élet Mezőgazdasági Kft. Habár az elmúlt években is sokat fordított erre a cég, és az 1400 hektáros területből már közel 300 hektár öntözhető, a termésstabilitás, valamint a biztos működés miatt a jövőben is tervenk ilyen jellegű beruházásokat. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év fiatal agrárszakembere ifj. Dusnoki Csaba, az Új Élet Mezőgazdasági Kft. termelésirányítója lett.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Új Élet Mezőgazdasági Kft. Dunapataj közigazgatási határain belül gazdálkodik közel 1400 hektáron, amiből 400 hektáron integrációs terület, ami a vetőmag elvetésétől kezdve egészen a termény felvásárlásig egy komplett szolgátlatási csomagot foglal magába - tudta meg az Agrárszektor ifj. Dusnoki Csaból. Kiemelte, a cég 2006-ban alakult, ahol jelenleg is több, mint 700 millió forint értékben zajlanak fejlesztések, főképp pályázati forrásból. A jövőben fő fejlesztési iránynak a 2022-es év különös időjárási helyzete miatt az öntözésfejlesztést tűzték ki. Habár az elmúlt években is sokat költöttek erre, és ma már közel 300 hektár az öntözhető terület a cégnél, a termésstabilitás, illetve a biztos működés miatt további beruházásokat terveznek. A szakember elmondta, az Új Élet Mezőgazdasági Kft. árbevétele 2021-ben több, mint 800 millió forint volt, ami a 2022-es évben közel 1,5 milliárd forint fog felugrani. Ez az emelkedés a terményárak növekedésésből, valamint a többletszolgáltatásokból és a többlettermésből adódik.

A legfőbb motivációm az, hogy nemcsak a cég érdekeit, valamint előremenetelét kell nézni, hanem annak a 17 alkalmazottnak a családját is, akiknek biztos megélhetést adunk a településen és a környéken. Emellett fontosnak tartom, hogy mindenféleképpen maradandót kell alkotni azért, hogy később esetleg az én leszármazottaim is vígan profitáljanak majd ebből.

A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év fiatal agrárszakembere ifj. Dusnoki Csaba, az Új Élet Mezőgazdasági Kft. termelésirányítója lett. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?