Zalai szuperalma hódít Magyarországon: őrület, hogyan termesztik a gyümölcsöt

Zalai szuperalma hódít Magyarországon: őrület, hogyan termesztik a gyümölcsöt

agrarszektor.hu
80 hektáron folytat intenzív almatermesztést a zalaszántói Almakúti Kft., ahol az ültetvény 90 százaléka jéghálóval és öntözőberendezéssel van ellátva. Döntően Gala, Golden, Jonagold, Idared, Red Delicious és Granny Smith fajtákat termesztenek, a cég fő profilja a friss, étkezési alma előállítása.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A zalaszántói Almakúti Kft. 80 hektár intenzív almaültetvénnyel rendelkezik, amelynek a 90 százaléka jéghálóval és öntözőberendezéssel van ellátva - mondta az Agrárszektornak Dick Van Mourick, a cég ügyvezetője. Kiemelte, fő profiljuk a friss, étkezési alma, céljuk, hogy a gyümölcsértékesítéssel tartsák fenn magukat, folyamatosan magas hektárhozamot tudjanak biztosítani, és a lehető legjobb minőségű almát juttassák így a piacra. A szakembertől megtudtuk, hogy döntően Gala, Golden, Jonagold, Idared, Red Delicious és Granny Smith almafajtákat termesztenek, de van 19 hektár sárgabarack-ültetvényük is, ahol inkább francia fajtákat használnak.

Igenis van több a magyar kertészetekben, én kimondottan almás vagyok, az alma a kedvencem, a hobbim az életem, nekem ez egy életmód, nem munkának látom, hanem életvitelként tekintek rá.

A Portfolio Csoport 2022-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2022 Konferencián kiosztottuk a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött Az év női agrárvállalkozójáról, Az év fiatal agrárszakemberéről, Az év kertészetéről, Az év állattenyésztőjéről, Az év növénytermelőjéről, Az év agrárinnovációjáról, Az év agrárberuházásáról, megszavazták, ki kapja a Portfolio Agrárgazdaságért díjat, és idén először a Zsűri különdíja is átadásra került. A 2022-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?