Zalai szuperalma hódít Magyarországon: őrület, hogyan termesztik a gyümölcsöt

Zalai szuperalma hódít Magyarországon: őrület, hogyan termesztik a gyümölcsöt

agrarszektor.hu
80 hektáron folytat intenzív almatermesztést a zalaszántói Almakúti Kft., ahol az ültetvény 90 százaléka jéghálóval és öntözőberendezéssel van ellátva. Döntően Gala, Golden, Jonagold, Idared, Red Delicious és Granny Smith fajtákat termesztenek, a cég fő profilja a friss, étkezési alma előállítása.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A zalaszántói Almakúti Kft. 80 hektár intenzív almaültetvénnyel rendelkezik, amelynek a 90 százaléka jéghálóval és öntözőberendezéssel van ellátva - mondta az Agrárszektornak Dick Van Mourick, a cég ügyvezetője. Kiemelte, fő profiljuk a friss, étkezési alma, céljuk, hogy a gyümölcsértékesítéssel tartsák fenn magukat, folyamatosan magas hektárhozamot tudjanak biztosítani, és a lehető legjobb minőségű almát juttassák így a piacra. A szakembertől megtudtuk, hogy döntően Gala, Golden, Jonagold, Idared, Red Delicious és Granny Smith almafajtákat termesztenek, de van 19 hektár sárgabarack-ültetvényük is, ahol inkább francia fajtákat használnak.

Igenis van több a magyar kertészetekben, én kimondottan almás vagyok, az alma a kedvencem, a hobbim az életem, nekem ez egy életmód, nem munkának látom, hanem életvitelként tekintek rá.

A Portfolio Csoport 2022-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2022 Konferencián kiosztottuk a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött Az év női agrárvállalkozójáról, Az év fiatal agrárszakemberéről, Az év kertészetéről, Az év állattenyésztőjéről, Az év növénytermelőjéről, Az év agrárinnovációjáról, Az év agrárberuházásáról, megszavazták, ki kapja a Portfolio Agrárgazdaságért díjat, és idén először a Zsűri különdíja is átadásra került. A 2022-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?