2023. március 25. szombat Irén, Írisz

Zalai szuperalma hódít Magyarországon: őrület, hogyan termesztik a gyümölcsöt

agrarszektor.hu
80 hektáron folytat intenzív almatermesztést a zalaszántói Almakúti Kft., ahol az ültetvény 90 százaléka jéghálóval és öntözőberendezéssel van ellátva. Döntően Gala, Golden, Jonagold, Idared, Red Delicious és Granny Smith fajtákat termesztenek, a cég fő profilja a friss, étkezési alma előállítása.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A zalaszántói Almakúti Kft. 80 hektár intenzív almaültetvénnyel rendelkezik, amelynek a 90 százaléka jéghálóval és öntözőberendezéssel van ellátva - mondta az Agrárszektornak Dick Van Mourick, a cég ügyvezetője. Kiemelte, fő profiljuk a friss, étkezési alma, céljuk, hogy a gyümölcsértékesítéssel tartsák fenn magukat, folyamatosan magas hektárhozamot tudjanak biztosítani, és a lehető legjobb minőségű almát juttassák így a piacra. A szakembertől megtudtuk, hogy döntően Gala, Golden, Jonagold, Idared, Red Delicious és Granny Smith almafajtákat termesztenek, de van 19 hektár sárgabarack-ültetvényük is, ahol inkább francia fajtákat használnak.

Igenis van több a magyar kertészetekben, én kimondottan almás vagyok, az alma a kedvencem, a hobbim az életem, nekem ez egy életmód, nem munkának látom, hanem életvitelként tekintek rá.

A Portfolio Csoport 2022-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2022 Konferencián kiosztottuk a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött Az év női agrárvállalkozójáról, Az év fiatal agrárszakemberéről, Az év kertészetéről, Az év állattenyésztőjéről, Az év növénytermelőjéről, Az év agrárinnovációjáról, Az év agrárberuházásáról, megszavazták, ki kapja a Portfolio Agrárgazdaságért díjat, és idén először a Zsűri különdíja is átadásra került. A 2022-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?