Magyar gyümölcs hódít a hazai boltokban: szinte minden multi lecsapott rá

Magyar gyümölcs hódít a hazai boltokban: szinte minden multi lecsapott rá

agrarszektor.hu
A Sóskút Fruct Kft. 1997-ben alakult, a cég jelenleg 300 hektáron gazdálkodik, amiből 120 hektáron történik csonthéjas gyümölcsök, zömében őszibarack, sárgabarack, meggy és szilva termesztése - tudta meg az Agrárszektor Tomcsányi Páltól, a Pest megyében található Sóskút Fruct Kft. ügyvezetőjétől, valamint egyik tulajdonosától. Kiemelte, mivel közel vannak a nagy áruházak logisztikai központjaihoz, könnyen meg tudják oldani a szállítást, így a legtöbb multinál megtalálhatók a gyümölcseik. 

Tomcsányi Pál közel 45 éve foglalkozik főleg őszibarack-termesztéssel, mindemellett pedig a 1997-ben alakult Sóskút Fruct Kft. egyik tulajdonosa is. A 300 hektáros gazdaság Sóskúton, a Budai-dombságon található, 120 hektár gyümölcsös, 120 hektáron pedig csonthéjasokat, zömében őszibarackot, sárgabarackot, szilvát és meggyet termesztenek. A szakember az Agrárszektornak elmondta, hogy annak köszönhetően, hogy közel vannak a nagyobb áruházak logisztikai központjaihoz, könnyen meg tudják oldani a szállítást, így ma már a legtöbb multinál jelen vannak a gyümölcseikkel. 

Szeretem ezt csinálni, ez abból is látszik, hogy már 44 éve ezzel foglalkozom, ha nem járnék ki a gyümölcsösbe, nem tudom, mit csinálnék. A másik dolog az, hogy ez egy családi cég, ma már a három fiam közül kettő itt dolgozik, és szeretném nekik úgy átadni a céget, hogy egy megnyugtató alapokon lévő gazdaságot vehessenek majd át. 

 - árulta el Tomcsányi Pál, aki 2022-ben a Portfolio Agrárdíjak "Az év kertészete" kategória egyik jelöltje volt.

A Portfolio Csoport 2022-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2022 Konferencián kiosztottuk a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött Az év női agrárvállalkozójáról, Az év fiatal agrárszakemberéről, Az év kertészetéről, Az év állattenyésztőjéről, Az év növénytermelőjéről, Az év agrárinnovációjáról, Az év agrárberuházásáról, megszavazták, ki kapja a Portfolio Agrárgazdaságért díjat, és idén először a Zsűri különdíja is átadásra került. A 2022-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?