Megőrülnek Afrikában ezért a magyar traktorért: tarol az új gépcsoda külföldön

agrarszektor.hu
Hatalmas sikere van a Renner Bt. traktorainak Afrikában, ahol nem feltétlenül mint erőgép funkcionál, hanem a cég által nyújtott oktatási tevékenységgel együtt tudnak értékes mezőgazdasági munkát végezni a térségben a termelők. A traktor abban különbözik a többitől, hogy rendkívül egyszerű, ami a fejlődő országokban komoly előnyt jelent, az ottani kezelői kultúrában ugyanis ilyen gépekre van szükség. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év agrárinnovációja a Renner Bt. lett.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Renner traktor-projekt azzal a céllal jött létre, hogy a magyar önkormányzatoknak kommunális célra, gazdaságosan üzemeltethető traktorral tudjon szolgálni - mondta az Agrárszektornak Renner Tamás, a Jánoshalmán található Renner Bt. műszaki igazgatója. Habár ez a terv az elmúlt években ebben a formában nem valósult meg, a traktor felhasználása ugyanis nagyon komoly üzleti lehetőséget adott a cégnek Afrikában, a szubszaharai térségben. A szakember kiemelte, itt nem feltétlenül az a lényeg, hogy mint erőgép tudjon funkcionálni a traktor, hanem a cég által nyújtott oktatási tevékenységgel együtt tudnak értékes munkát végezni térségben a földeken a termelők.

Ez a traktor abban különbözik a többi géptől, hogy rendkívül egyszerű, ami Magyarországon ugyan nem kedvező, de az említett fejlődő országokban hatalmas előny, az ottani kezelői kultúrába ugyanis ilyen traktorra van szükség. Jelenleg a traktorral ugyanazok a munkafolyamatok végezhetők el, mint egy általános mezőgazdasági erőgéppel, de a jövőben szeretnénk nem csak Afrikában jelen lenni, valamint olyan vizsgálatokat és kutatásokat végezni, amik nagyban tudják szolgálni a magyar agrárium jövőjét.

A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év agrárinnovációja a Renner Bt. lett. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?