Marhatenyésztéssel kezdte, ma már saját étterme van Budapesten a pécsi cégnek

Marhatenyésztéssel kezdte, ma már saját étterme van Budapesten a pécsi cégnek

agrarszektor.hu
A pécsi NPK Charolais Farm 2006-ban alakult, és habár eleinte csak marhatenyésztéssel foglalkoztak, később már a marhahús kereskedelem, a feldolgozás, valamint a termékek házhozszállítása is bekerült a cég szolgáltatásai közé. A folyamatos fejlődés és "építkezés" olyan jól sikerült, hogy ma már saját éttermük van Budapesten, amit teljes mértékben ők üzemeltetnek, illetve az étkezési vonalat is maguk viszik.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az NPK Charolais Farm első körben csak charolais húsmarhák tenyésztésével foglalkozott, 2009-ben azonban a tulajdonosok kiutaztak Franciaországba azzal a céllal, hogy Magyarországon is legyen egy olyan genetikai állománnyal rendelkező alapanyagbázis, amivel bekerülhet a top tenyésztők közé. Porkert Krisztián, a cég egyik tulajdonosa az Agrárszektornak elmondta, az volt a terv, hogy egy olyan tenyésztési bázist hozzanak létre, amivel lehetőséget tudnak adni más gazdának is ahhoz, hogy magasabb szinten tudjanak marhát tenyészteni.

A szakember lapunknak arról is beszélt, hogy a tenyésztés mellett szép lassan elkezdtek foglalkozni a marhahús kereskedelemmel, a feldolgozással, majd a termékek házhozszállíttatásával is. Ezt követően 2019-ben felkérték a céget arra, hogy egy budapesti étteremben ők vigyék az étkezési vonalat, ami végül egy további mérföldkőhöz vezetett, ma már ugyanis saját éttermük van a fővárosban, amit teljes mértékben ők üzemeltetnek. 

Az a küldetésünk, hogy azzal, amit csinálunk példát mutassunk más embereknek. Ahogy haladtunk előre és egyre inkább a minőségi és egészséges táplálkozás irányába fordultunk, bejött egy újabb vonal, hogy hogyan tudjuk a marhahúst kiemelkedő értékként azonosítani az emberek gondolkozásában. Hiszen maga a legeltetett marha egy abszolút jó fundamentum ehhez.

A Portfolio Csoport 2022-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2022 Konferencián kiosztottuk a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött Az év női agrárvállalkozójáról, Az év fiatal agrárszakemberéről, Az év kertészetéről, Az év állattenyésztőjéről, Az év növénytermelőjéről, Az év agrárinnovációjáról, Az év agrárberuházásáról, megszavazták, ki kapja a Portfolio Agrárgazdaságért díjat, és idén először a Zsűri különdíja is átadásra került. A 2022-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

Kapcsolódó cikkeink:

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?