Ez kemény: durván megdrágultak a tejtermékek Magyarországon
A legfrissebb januári adatok szerint az árfigyelőben megfigyelt élelmiszerek közül kiugróan drágultak a tejek és tejtermékek.
A legfrissebb januári adatok szerint az árfigyelőben megfigyelt élelmiszerek közül kiugróan drágultak a tejek és tejtermékek.
2024-ben az előző évihez képest a nyers tej ára az Európai Unióban 0,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.
Csökkent az élelmiszertermékek világpiaci árának referenciaértéke januárban az előző hónaphoz képest.
Az élelmiszerek csomagolásán megtaláljuk, hogy azok meddig fogyaszthatók, ám helytelen tárolással ez az időtartam lerövidülhet.
Folyamatosan nő a növényi alapú termékek népszerűsége, a növényi alternatívákkal számos élelmiszer könnyedén kiváltható.
Csökkent a nyerstej kiszállítása novemberben itthon, mintegy 12 százalékkal októberhez képest.
A tavalyi évben tejfeldolgozás terén a sajt és a vaj előállítása dominált: a teljes tej mintegy 70%-át használták fel erre a célra.
Miközben a magyar gazdák évről évre keserves harcot vívnak a megváltozott klímával, a világ más tájain is súlyos károkat okoz a melegedő klíma.
A vád szerint 2015-től kezdődően a csoport tevékenysége több mint 1 milliárd forintos kárt okozott az állami költségvetésnek.
Összesen 19 érmet szereztek a magyar kézműves sajtkészítők az idei World Cheese Awards-on.
Az élelmiszerboltok tejtermékrészlegeit és raktárait vizsgálták a Szupermenta munkatársai.
Az elmúlt években jelentős változások történtek a magyar tejiparban, sokan kezdtek például feldolgozásba.
A csalók nagykereskedőnek álcázták magukat, a köddé vált cheddar értéke 145 millió forint - a kistermelőket kártalanítják.
Az európai vajárak rekordmagasságba emelkedtek az elmúlt hónapokban, ami komoly kihívás elé állítja a pékeket és cukrászokat.
A Magyar Sajtkészítők Egyesülete 114 nevező közül választotta ki a 2024-es Év sajtját.
Átrajzolja a korábban ismert képet az a felfedezés, amit a régészek és a kutatók tettek.
Élelmiszerlánc-biztonsági szempontból kedvezőek az idei nyári tapasztalatok
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács célkitűzése, hogy több magyar sajt kerüljön a hazai háztartásokba.
2024 júliusában a 2,8 százalék zsírtartalmú dobozos UHT-tej és a trappista sajt ára is nőtt itthon.
Kína szubvencióellenes vizsgálatot indított az Európai Unióból származó tejtermékek behozatalával kapcsolatban.
Bár világszerte számos országban népszerű a nyulak húsa, hazánkban a fogyasztás nagyon alacsony.
A mezőgazdaságot és az élelmiszeripart érintő pályázatok komoly beruházásokra adnak lehetőséget az OTP agrárgazdasági értékesítési igazgatója szerint.
Egyre kedveltebbek itthon is az olyan többfunkciós élő kerti térelválasztók, sövények, amelyek ehetők is.
A 2010-es évek elején tapasztalt fellendülés után erősen visszaesett a pálinka forgalma Magyarországon.
A szektor turisztikai ága folyamatosan erősödik, új tevékenységek jöttek létre és lettek hamar népszerűek.
Az elmúlt években jelentős változások, illetve folyamatok mentek végbe a magyar mezőgazdaságban az éghajlatváltozás, a növényvédőszer-kivonások, és a politikai tényezők tekintetében is.
A Soós Tészta Kft. több mint 40 éve nyújt kiváló minőségű tésztákat a vásárlók számára, és a KMÉ-védjegyet 26 termékük kapta meg.
Az őszi kalászosok gyomirtásának időzítése és hatékonysága döntő szerepet játszik a termésbiztonság szempontjából, mivel a téli hónapok során jelentős változások történhetnek a gyomnövények növekedésében.
Nincs termelő, aki az utóbbi 3-5 évben ne szembesült volna az ultraibolya sugárzás következtében fellépő károkkal, ami évről évre nagyobb problémákat okoz a termelésben.