Itt a fenntartható húsféle? Többéves kampány indul a fogyasztók meggyőzésére
Indul az európai bárányhúst népszerűsítő kampány: a fiatalokat is megszólítanák.
Indul az európai bárányhúst népszerűsítő kampány: a fiatalokat is megszólítanák.
Az állattenyésztés az elmúlt években dinamikus átalakuláson ment keresztül, a juhágazatban azonban elmaradt a fejlődés, az innováció.
A 29. héten mind a nehézbárány, mind a könnyűbárány árában csökkenés volt tapasztalható az EU-ban.
Ez az étel megfelelően elkészítve igazi ínycsiklandó élményeket nyújthat húsvétra.
A száj- és körömfájás megjelenése a magyarországi juhágazatot is keményen megviseli.
Sok ínyenc a bárány fejét akarja, sőt igazi különlegességnek számít az állat szeme is.
Ha az exporttilalom elhúzódik, a juhágazat akár tízmilliárdos kárt is szenvedhet.
Új támogatási rendszer, új időjárási és piaci kihívások, munkaerőhiány: ezekkel kell megküzdenie a kiskérődző ágazatnak a jövőben.
Sosem látott magasságban vannak a bárányárak, de a termelőknek fel kellene készülniük az ínségesebb időkre is.
A FAO novemberben megjelent rövid távú előrevetítése szerint a juhhús globális termelése 17,01 millió tonnára növekedhet 2024-ben.
Újra hizlalnak hazánkban bárányt, ez jót tett a felvásárlási áraknak, az ágazat olyan szerencsés helyzetben van, hogy Európa-szerte keresleti piac van.
Az öko-fűnyírás bevezetése költségcsökkenést is jelent, de sokkal többet nyom a latban a fenntarthatóság.
Másfélszeresére bővült az első negyedévben a kivitel, és ötödével nőtt a húsexport is.
Lassan az év felét magunk mögött tudjuk és egyre inkább úgy tűnik, nem lesz ez egy rossz év az állattenyésztők számára Magyarországon.
Ha a klímacéljainkat el akarjuk érni 2050-re, akkor komolyan meg kell változnia az étkezési szokásoknak a világon.
Továbbra is Ausztrália és Új-Zéland uralja a globális juh- és bárányhús-kereskedelmet.
Ausztrália az állatvédőknek kedvez a 2028-tól élő tilalommal, a gazdákat viszont sokkolta a döntés.
A keresztény és a muszlim ünnep egybeesése keresleti piacot és magas bárányárakat hozott, de az ágazat problémái továbbra is makacsul jelen vannak.
Luxussá válhat ez a húsfajta Magyarországon: nagyon egészséges, de ki tudja ezt megfizetni?
Folyamatosan csökken a juhállomány az utóbbi években Magyarországon, habár a 2022-es évhez képest 2023-ban történt egy kis megugrás.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.