A húsvéti menü legnagyobb dobása lehetne, sokan mégis kerülik a rossz emlékek miatt

A húsvéti menü legnagyobb dobása lehetne, sokan mégis kerülik a rossz emlékek miatt

agrarszektor.hu
A bárányhús évszázadokig a magyar konyha egyik fontos alapanyaga volt, napjainkban viszont mindössze 0,2 kilogrammot fogyasztunk belőle évente. Mint azt Holló Mátyás uszódi juhtenyésztő, a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség elnöke az Agrárszektornak elmondta, a húsvéti időszak remek alkalom lehet arra, hogy szakítsunk a régi beidegződésekkel, és bátran tegyünk egy új próbát ezzel a finom és egészséges alapanyaggal. Az olyan ételek, mint a birkagulyás, a báránypörkölt vagy a ropogós báránysült ugyanis igazi ínycsiklandó élményeket nyújthatnak, ha megfelelően készítjük el őket.

Tombola és értékes nyeremények az Agrárszektor 2025 konferencián!

Tombolával és értékes nyereményekkel várjuk az Agrárszektor konferencia résztvevőit az esemény 2. napjának végén! FŐNYEREMÉNY: Az AXIÁL Kft. felajánlásából a szerencsés nyertes egy Fűnyírótraktor Portland Hawk H9212RD-rel lesz gazdagabb!

Csoportos kedvezmények már 2 főtől: 2 fő jelnetkezése esetén, 10%, 3 fő estén 15%, 4 vagy több fő jelentkezése esetén 20% kedvezmény! A kistermelők és fiatal gazdák pedig most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén! 

Bár a juh- és bárányhús évszázadokon át a magyar konyha része volt, ma már alig kerül az asztalokra, így a belföldi fogyasztás éves átlaga fejenként mindössze 0,2 kilogrammra esett vissza. Mint azt Holló Mátyás uszódi juhtenyésztő, a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség elnöke az Agrárszektornak elmondta, a kóstolástól sokakat visszatart egy-egy rossz emlék, például egy túlságosan faggyús birkapörkölt, egyetlen nem jól sikerült étel miatt azonban kár lenne lemondani erről a különleges húsfajtáról. 

Annak kiváló minőségére ugyanis garancia a juhok életmódja is: szabadon, friss levegőn, természetes legelőkön nevelkednek, ahol nincs szükség gyomirtókra vagy gombaölő szerekre. Az így kapott hús tehát nemcsak ízletes, de egészséges is. Érdemes tehát új esélyt adni a bárányhúsnak, hiszen egy kis odafigyeléssel és egy jó recepttel fogyasztása igazi élménnyé válhat.

EZ IS ÉRDEKELHET

Holló Mátyás az Agrárszektornak arról is beszélt, hogy a ragadós száj- és körömfájás megjelenése nemcsak megdöbbenést, hanem komoly piaci bizonytalanságot is hozott magával, különösen az exportpiacokon. Bár Olaszország – a magyar bárányhús egyik legnagyobb felvevőpiaca – nem zárta le határait, több uniós ország ideiglenesen korlátozta az állatok áthaladását, és az árak is jelentősen visszaestek. Mindez különösen érzékenyen érintette a húsvéti időszakra készülő vágóbárányok értékesítését, pedig a minőségi magyar húsra továbbra is lenne kereslet a nemzetközi piacon.

Címlapkép forrása: Agrárszektor
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?