Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.23. csütörtök

agrarszektor.hu2023. március 23. 07:45

Döntően fátyolfelhős idő várható időszakos szűrt napsütéssel, helyenként gomolyfelhők is képződhetnek - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.03.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.03.23.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.03.23.) napon.

2023.03.23. csütörtök: Döntően fátyolfelhős idő várható időszakos szűrt napsütéssel, helyenként gomolyfelhők is képződhetnek. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 24 fok között alakul. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással továbbra sem kell számolni, de még mindig melegebb légtömegek érkeznek a magasban, így főként melegfronti panaszok valószínűek. A legáltalánosabb panaszok: migrén, fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés lehetnek.

A következő napon várható időjárás

2023.03.24 péntek: Főleg fátyol- és gomolyfelhőkre számíthatunk, majd a nap második felében északnyugat felől vastagabb frontális felhőzet érkezik és egyre többfelé elered az eső, zápor. Néhol zivatar is kialakulhat. A délnyugati, estétől a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet többfelé erős lökések kísérik. Délutánra 19 és 24 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Kemény időszak vár a magyar állattartókra: nincs mese, erre fel kell készülni

Bárki bármit mondjon, a magyar állattartókat és a takarmányágazatot ténylegesen megmentette a tavaly ősszel és télen az országba beérkező ukrán gabona - hangzott el a Portfolio Agrárium 2023 konferencián. A szakemberek emellett beszéltek arról is, hogy az európai sertéshús egyre kevésbé tud kijutni a távol-keleti exportpiacokra, a tavalyi évben megtapasztalt történelmi jellegű aszály pedig komoly kihívás elé állította az állattenyésztőket. A beszélgetésen emellett szó esett az állategészségügyi aktualitásokról is, valamint arról, hogy milyen folyamatokra lehet számítani a jövőben az állattartás és a takarmányozás területén.

Változott a szabályozás: már csak így lehet földet venni ma Magyarországon

Az idei év egyértelműen a legnagyobb földpiaci eseménye lesz, hogy a kormány - a költségvetési bevételi előírások szerint 300 milliárd forint értékben - újabb hatalmas földeladási programot hirdet. Kérdés, hogy a még meglévő állami földeket milyen feltételekkel lehet megvásárolni, és a területeket kik szerezhetik meg. A Portfolio Agrárium 2023 konferencián megrendezett kerekasztal-beszélgetés során a szakértők vázolták, hogy mi várhat azokra, akik földet szeretnének vásárolni, illetve kitértek arra is, hogy milyen feltételeknek kell teljesülnie a sikeres adásvételihez.

Nagy bajban vannak most ezek a termelők: lehet, hogy sokaknak már késő?

Komoly bajban van, aki nem árazta be eddig a termékeit. Most lefelé mennek az árak, már nem tudja beárazni őket az, aki eddig nem tette meg. Ezeknél a cégeknél nagyon komoly baj lehet és lesz is a jövőben - hangzott el a Potfolio Agrárium 2023 konferencián, Kecskeméten. A kerekasztal-beszélgetés során megtudhattuk, hogy hogyan védhetik ki a drasztikus energiadrágulás kedvezőtlen hatásait az agrárgazdasági vállalkozások, és azt, hogy mire kell egyre nyitottabbnak lenniük.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Drágulni fog az HBO Max Magyarországon? Megszólalt a Warner vezérigazgatója

Már évekkel korábban elkezdődött szerte a világban a streaming szolgáltatók folyamatos terjedése, ami a pandémia alatt, 2020-tól kezdődően csak egyre jobban megugrott. Ennek oka egyszerű: bárki, aki rendelkezik telefonnal, számítógéppel, TV-vel vagy tablettel az már havonta egy mozijegy áráért gyakorlatilag végtelen mennyiségű filmhez és sorozathoz férhet hozzá. Ráadásul nem egyszer a lezárások alatt a nagy mozipremierek átkerültek ezekre a platformokra. A Pénzcentrum most Jamie Cooke-ot kérdezte, aki a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója Közép- és Kelet-Európában, a Baltikumban, a Közel-Keleten, Dél-Európában és Törökországban, a streaming szolgáltatások és az HBO Max jelenéről és jövőjéről, illetve arról, hogy hogyan alakulnak ki az egyes piacok a szektorban. Ezen kívül arra is rákérdeztünk, hogy várható-e emelés az HBO Max-on.

Indul a roham a balatoni szállásokért: nem árt sietni, hamarosan kiteszik a megtelt táblát

Hamarosan kezdődik a balatoni szezon, amelyre lázasan készülődnek a szállásadók. Az elmúlt évek nehézségei ellenére 2023 továbbra is számos kihívást tartogat, amelyre megoldást kell találniuk. Felkerestünk szállásadókat, hogy megtudjuk, milyen változtatásokat vezetnek be és hogyan készülnek az idei szezonra.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,