Megmenekült az ausztrál cukor

agrarszektor.hu
A komolyan tartottak az ausztrál cukornád termesztők attól, hogy a Yasi nevű vihar elpusztítja a még aratatlanul maradt termést, ezzel ellentétben a csapás elkerülte az ültetvényeket. Minden esetre a cukornád árát befolyásolta a vihartól való félelem.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A New York-i cukor ára például 9,3%-ot zuhant, és 32,04 centen zárt. Korábban a londoni fehér cukor is zuhant, 3,4%-ot így annak tonnája 814,2 dollárba került március végén.

A problémát az okozta, hogy az egyébként is sok eső miatt a cukornád korábban lett vágásérett, de a termelők nem kezdtek bele az aratásba, mivel nagyobb termést akartak elérni, így csaknem 5,7 millió tonna nád maradt a földeken, főleg Burdekin, és a középső régiókban. Szerencséjükre a közel 300 km/órás szélvihar elkerülte az ültetvényeket - mondta el az ANZ Bank (Australia & New Zealand Bank).

A Maryborough Cukorgyár arról számolt be, hogy a Carnis és Mourilyan kikötőkben komoly logisztikai problémákat okozott a vihartól való félelem, hiszen nem lehetett tudni, hogy Ausztráliában, a világ harmadik legnagyobb cukor exportőr országában, mennyi cukor marad egyáltalán, amit külföldre lehet érékesíteni.

A Sydneyben található Maryborough Cukorgyár elmondta, hogy az elmaradt viharkárok a cég részvényeinek 10%-os fellendülését eredményezték. Hiszen a Canegrowers és Queensland területeken komoly károkra számítottak, miközben itt termelik az ausztrál cukor 30%-át, ha ezt sújtja akkora mértékben, mint amit előre jeleztek, akkor a nemzeti cukormennyiség 15 %-kal esett volna vissza.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?