Újabb elbocsátások kapuváron

agrarszektor.hu
Egy hónappal a Kapuvári Hús Zrt. után elbocsátja dolgozóit az üzemet működtető másik társaság, a Kapuvári Bacon Kft. is - erősítette meg az MTI értesülését kedden Pászli Tibor szakszervezeti vezető

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Közlése szerint arról kaptak tájékoztatást, hogy a menedzsment mind a nyolcvan alkalmazottat leépíti, és ezt kedden vagy szerdán jelenti be a munkaügyi központ helyi kirendeltségén. A szakszervezeti vezető elmondta, az elbocsátandók - az érdekképviseletnek átadott - listáján 60 betanított, kilenc segéd- és öt szakmunkás, valamint négy ügyintéző és két vezető beosztású alkalmazott szerepel.

Pászli Tibor emlékeztetett: az utóbbi másfél hónapban az üzem gyakorlatilag állt, egy-egy napot dolgoztak, saját raktárkészletekből. Az MTI annak kapcsán érdeklődött Pászli Tibortól, hogy a nap folyamán a Győri Törvényszék szóvivő bírája megerősítette azt az értesülést, hogy a bíróság nemrég fizetésképtelenné nyilvánította a Kapuvári Bacon Kft.-t. Máté Kinga jelezte: a cég ellen, amelynek 99 százalékban a felszámolási eljárás alatt álló Kapuvári Hús Zrt. a tulajdonosa, több felszámolási eljárást kezdeményeztek a Győri Törvényszéken. Az eljárások részében a felszámolás iránti kérelem vizsgálata zajlik, egy esetben pedig megtörtént az adós fizetésképtelenségének megállapítása - tette hozzá.

A szóvivő bíró tájékoztatása szerint az utóbbi ügyben még nem járt le a jogorvoslati határidő. A fizetésképtelenség megállapításáról szóló végzés jogerőre emelkedésének és közzétételének napja jelenti majd egyben a felszámolás kezdő időpontját is - mondta. Az üzem szeptember közepén szinte teljesen leállt, az anyacég felszámolását október elsején jogerőre emelkedett végzéssel rendelte el a Győri Törvényszék. A Kapuvári Hús Zrt. az ősszel előbb szerződést bontott azzal a céggel, amely mintegy száz kölcsönzött munkást hozott Kapuvárra, majd csoportos létszámleépítést jelentett be.

Jendrolovics Pál Péter, a Kapuvári Hús Zrt. felszámolóbiztosa a múlt héten az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, ebben a helyzetben, amikor a Kapuvári Bacon Kft. nem tud termelni, kötelezettségeit nem tudja finanszírozni, piacvesztése rohamos, az tűnik jobb megoldásnak, ha a társaság bekerül a szanálási eljárásba, mert így nem keletkeznek újabb fedezetlen kötelezettségek, gyorsan és tiszta lappal lehet a befektetőkkel tárgyalni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?