A gyulai önkormányzat megvásárolta a Gyulai Húskombinátot

agrarszektor.hu
Aláírták az adásvételi szerződést.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A gyulai önkormányzat 850 millió forintért megvásárolta a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát eszközeit, valamint a gyulai kolbászok és májas termékek márkavédjegyeit a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-től. Az adásvételi szerződést csütörtökön írták alá Gyulán.

Varga Jenő felszámolóbiztos elmondta: a felszámolás alatt a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. fő célja a munkahelyek megőrzése, a magyar sertésfeldolgozás és -termékelőállítás hírének megőrzése volt Gyulán és a térségben. Gyula az első példája annak, hogyan lehet reorganizációs típusú felszámolással eredményt felmutatni - mondta.

Görgényi Ernő polgármester az adásvételről elmondta: a százszázalékos önkormányzati tulajdonú Gyulahús 850 millió forintért, tehermentesen, tulajdoni korlátozások nélkül vásárolta meg a húskombinát teljes vagyonát. A vagyon az önkormányzaté, amit a Gyulahúsnak bérbe ad.

Az üzem jelenleg 70 százalékos kapacitással működik, és 270 főt foglalkoztat. Ennyi munkahelyet sikerült megőrizni - emelte ki a polgármester. Az önkormányzat a húsüzemet hosszú távon kívánja üzemeltetni - tette hozzá.

Az idén az üzleti tervek szerint alakul a termelés, éves szinten ötmilliárd forint árbevétel várható minimális eredmény mellett. A társaság új hazai és exportpiacokon is megjelent. Itthon a mintamenza program résztvevője új termékekkel, a külpiacon pedig Angliába, Oroszországba, a FÁK-államokba, Csehországba és Szlovákiába szállít döntően kolbászféléket - mondta el Daka Zsolt, a Gyulahús ügyvezetője az MTI-nek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?