Újabb három gyanúsított a több százmilliós csalási ügyben

agrarszektor.hu
Újabb három gyanúsítottja van egy több százmilliós költségvetési csalás miatt folyó nyomozásnak. A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők valótlan tartalmú kérelmekkel, jogosulatlanul igényeltek uniós területalapú támogatásokat. Az ügynek jelenleg 23 gyanúsítottja van.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Újabb három gyanúsítottat helyeztek előzetes letartóztatásba bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni kárt okozó költségvetési csalás bűntette miatt. A bűnszervezet tagjai az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott, és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által kezelt egységes területalapú támogatások jogosulatlan megszerzése céljából valótlan tartalmú támogatási kérelmeket nyújtottak be a 2011-től 2013-ig tartó időszakban. Az ügynek eddig huszonhárom gyanúsítottja van - írja az MTI. 

Ahogy arról az agrárszektor.hu már korábban beszámolt, a Fővárosi Főügyészség egy hónappal ezelőtt egy hasonló ügyben emelt vádat az MVH korábban vezető beosztású alkalmazottaival szemben. A szervezet szerint ugyanis a volt MVH dolgozók hivatali feladataik ellátása közben jogosulatlanul tették zsebre a területalapú támogatások egy részét, és ezzel mintegy százhúszmillió forintos hiányt okoztak a költségvetésnek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 13. 13:29