Több a pénz, többet is fizetnek Fazekasék

MTI
Növeli a legtöbb jogcímnél a nemzeti támogatások idei összegét a Földművelésügyi Minisztérium (FM), és összesen várhatóan mintegy 92 milliárd forintot használhat fel. Közvetlen európai uniós forrásként pedig több mint 395 milliárd forintot kaphatnak az agrárágazati szereplők 2016-ban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az idén 92 milliárd forint nemzeti agrártámogatást kaphatnak a gazdálkodók - mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára egy harkányi gazdálkodói konferencián. A legtöbb jogcímen megemelt összegű forrást tervez az idén az agrártárca.

A tárca szerint 2015 a támogatások igénylése szempontjából tanulóév volt, mind a gazdák, mind a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szempontjából. Az elmúlt évben indult 2015-2020-as új programozási időszakban, új feltételek és szabályok mentén igényelhetik a termelők a támogatásokat. Az igényléseknél jellemző hiba volt a pontatlan parcella rajzokból eredő túligénylés, amelynek következménye az ellenőrzések elhúzódása lett.

A közvetlen támogatásoknál folyósított területalapú támogatásra tavaly több mint 174 ezer termelő nyújtott be kérelmet, 4,9 millió hektárra. Czerván György arra is emlékeztetett: 2015-ben a zöldítés, mint kötelező elem, hektáronkénti összege mintegy 80 euró (25 ezer forint) volt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?