Megvan, kiket támogatnak - Régen várt döntést hoztak meg Lázárék

agrarszektor.hu
Összesen 281 projektnek ítélt oda támogatásokat trágyatárolók megépítésére a Vidékfejlesztési Programban (VP) a Lázár János vezette Miniszterelnökség. Csaknem háromszoros volt a túljelentkezés az 5,6 milliárd forintos pályázatra. A tárca megkezdte a támogatói döntések postázását.

JÖN AZ AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Döntött a Miniszterelnökség arról, kik kaphatnak támogatást a trágyatárolók megépítésére kiírt VP-s pályázaton - derül ki a tárca közleményéből. A minisztérium tájékoztatása szerint csaknem háromszoros volt a túligénylés a mintegy 5,6 milliárd forint keretösszegű felhívásra. A Miniszterelnökség döntésével végül 281 projekt részesülhet támogatásban.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

A nagyszámú érdeklődés miatt a Miniszterelnökség régiótípusonként, illetve üzemméretenként a támogatás odaítéléséhez szükséges minimum pontszámot vezetett be. A nyertes pályázatok közel 90 százaléka mikro-, kisvállalkozás és családi gazdaság. Az 1 275 000 euró STÉ-t meghaladó üzemméretű gazdaságok a rendelkezésre álló keretösszeg 10 százalékában részesülnek.

A támogatás célja, hogy az állattartó telepek megfeleljenek a trágyaelhelyezéssel kapcsolatos előírásoknak. Emellett fontos célkitűzés, hogy csökkenjen az üvegházhatású gázok, illetve az ammóniakibocsátás mértéke, a felszín alatti vizek minősége pedig javuljon.

A pályázati felhívás azoknak a mezőgazdasági termelőknek nyújtott támogatási lehetőséget, akik korábban nem tudták megépíteni az előírásoknak megfelelő trágyatárolókat. A támogatási kérelmeket benyújtó ügyfelek számára a támogatói döntések postázása megkezdődött, így napokon belül minden érintett megkapja az értesítést - közölte a Miniszterelnökség.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 21. 16:03