305-nél kezdi a hetet a forint

agrarszektor.hu
Minimális gyengüléssel kezdett hétfő reggel a forint az euróval szemben, de így is 305 alatt indul a hét. A dollár a múlt héten sem tudott érdemben erősödni, még egy tisztességesebb korrekcióra sem telik az amerikai devizától - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfő reggel 304,95-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából. A dollárral szemben 259,93-nál járt a magyar fizetőeszköz, vagyis hiába gyengülünk, még mindig a 260-as lélektani határ környékén jár a jegyzés.

305-nél kezdi a hetet a forint

A forint versenytársai közül a lengyel zloty szintén mérsékelt gyengüléssel kezdte a napot, míg a cseh korona gyakorlatilag stagnált. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,05 százalékot veszített, míg a dél-afrikai rand szintén minimális gyengüléssel kezdte a hetet.

A dollártól egyre többen várnak legalább átmeneti korrekciót az elmúlt hetek zuhanása után, ez azonban a múlt héten sem érkezett meg. Így az utóbbi egy hónapban 2,7 százalékot esett az amerikai fizetőeszköz az euróval szemben. Hétfő reggel 0,2 százalékos erősödést mutatott a dollár, így 1,1728-ig esett a keresztárfolyam.

305-nél kezdi a hetet a forint

Ma elsősorban az eurózónás inflációra lesz érdemes figyelni, magyar idő szerint délelőtt tizenegykor érkezik a friss statisztika. Emellett hajnalban már megjelent egy kínai bmi-adat, illetve Németországból jön kiskereskedelmi forgalomra vonatkozó adat.

A címlapkép forrása: MTI/Bizományosi, Faludi Imre

NEKED AJÁNLJUK
Megszólalt a Lidl a húsbotránnyal kapcsolatban
Élelmiszer

Megszólalt a Lidl a húsbotránnyal kapcsolatban

Az elmúlt évek eseményei komoly hatással voltak az élelmiszer-kiskereskedelmi piac működésére, és ez az oka annak, hogy az áruházlánc kínálatában elérhetők import húsok is.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?