Gyengül a forint, 307 felett az euró

agrarszektor.hu
Visszafogott gyengüléssel kezdett kedd reggel a forint az euróval szemben, és a déli órákban a 307-es szint fölé kúszott a jegyzés. A dollár tegnap megint 1,20 alá kapaszkodott, és ott egyelőre tartja is magát - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ismét beállította legutóbbi négyéves csúcsát augusztusban a brit infláció. Londoni pénzügyi elemzők azonban továbbra sem számolnak azzal, hogy a brit jegybank, a Bank of England, belátható időn belül emeli mélységi rekordon tartott alapkamatát. 

Augusztus vége, azaz a jegybank verbális intervenciója óta gyengül a forint az euróval szemben. Ez azt jelenti, hogy a 302-es szintről 307 fölé kúszott az árfolyam. Elképzelhető, hogy a piac már a jegybank jövő heti ülésére készül, és a várakozások szerint az MNB további lazító lépésekkel fogja majd jelezni, merre van a forintárfolyam helyes iránya.

 

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális gyengüléssel kezdte a napot, míg a cseh korona stagnál. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,05 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra alig mozdult, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékos felértékelődéssel kezdte a napot.

A dollár a tegnapi erősödés után megint gyengülésnek indult, az euróval szembeni jegyzés 0,2 százalékkal 1,197 környékére emelkedett. Közben ma reggel a menekülődevizák sem mutatnak érdemi elmozdulást, a japán jen és a svájci frank is alig rezdül.

Kedd reggel is botladozik a forint

A ma megjelenő makroadatok közül a délelőtt érkező brit inflációs statisztika érdemel említést, mely elsősorban a font árfolyamára hathat a csütörtöki kamatdöntés előtt.

 

NEKED AJÁNLJUK
Megszólalt a Lidl a húsbotránnyal kapcsolatban
Élelmiszer

Megszólalt a Lidl a húsbotránnyal kapcsolatban

Az elmúlt évek eseményei komoly hatással voltak az élelmiszer-kiskereskedelmi piac működésére, és ez az oka annak, hogy az áruházlánc kínálatában elérhetők import húsok is.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?