Az átlagember nem sokallja az agrártámogatásokat

Agrárszektor
28 tagállamból 28 ezer ember mondhatta el, mennyire tartja jogosnak az agráriumból élők támogatását, és arról, hogy a támogatások jó célokat szolgálnak-e.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A szakmában is gyökeret vert az a gondolat, hogy az európai fogyasztók valójában nem értik, miért is kellene támogatni a mezőgazdaságot, és a kiutalt pénzeket sokallják. A környezetvédelmi és állatjóléti előírásokat éppen azért találták ki, hogy indokolhatóvá váljanak a kifizetések. A jól címkézett támogatásokkal létrejött a "valamit valamiért" üzlete a fogyasztók és a termelők között. Az érdekes az, hogy az Európai Bizottság legutóbbi felmérése alapján ma már az átlagemberek inkább pozitívumként élik meg az agrárszubvenciókat és ezek felhasználását. Annyira, hogy már a mértékével kapcsolatban sincsenek nagy aggályaik.

A kutatás egy sor támogatási célra is kitér, és alátámasztja, hogy az átlagember valóban "ellenszolgáltatást" vár el a pénzéért: jobb minőségű ételt, a környezet védelmét, a klíma megóvását, az állatok jólétét, munkahelyteremtést és 17%-os mértékben a vidéki életminőség javítását is.  És végül egy grafikon, ami szerint lényegében mindenkinek hasznára válik, ha a mezőgazdaságból élőket támogatja a társadalom.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?