Kamat- és költségmentes hitelt kaphatnak a sertéstartók és a gyümölcstermelők

agrarszektor.hu
Az Agrár Széchenyi Kártya keretében nyújtott mezőgazdasági csekély összegű támogatásról szóló 37/2018. (XII. 10.) AM rendelet alapján a fás szárú növénykultúrák (alma, kajszibarack, meggy, őszibarack, borszőlő, csemegeszőlő stb.) termesztésével, illetve a sertéstenyésztéssel foglalkozó gazdálkodók részesülnek kiemelt támogatásban 2019. január 1. és 2019. december 31. között.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A fás szárú növénykultúrák esetében alapvetően a kedvező időjárás miatt jelentkezett rekordtermés következtében fellépő piaci árcsökkenés, amely a konkurens európai országok kiemelkedő termésmennyiségével is párosult, míg a sertéstenyésztés esetében a 2016-2017-es kedvezőtlen piaci helyzetből adódó jövedelemkiesés elhúzódó hatása, valamint az afrikai sertéspestis miatt bekövetkező exportpiacvesztés indokolja a kiemelt támogatást.


A támogatás formája 100%-os mértékű kamat-, kezességi díj és kezelési költség támogatás a hitel teljes futamidejére, valamint a hitel felvételével, fenntartásával kapcsolatos (meghatározott) költségekre vonatkozó 100%-os költségtámogatás.

A kamat-, kezességi díj és kezelési költség támogatás fás szárú gyümölcsök esetében hektáronként legfeljebb 1 millió forint összegű, sertéstartók esetében állategységenként legfeljebb 500 000 forint összegű hitelkerethez vehető igénybe. A kamat-, kezességidíj- és kezelésiköltség-támogatás a hiteligény benyújtásával automatikusan igénylésre kerül, míg az egyéb költségekre vonatkozó támogatásigényléséhez a vállalkozásnak minden év januárjában vagy júliusában támogatási kérelmet kell benyújtania a Kincstárhoz. A hitel futamideje 1-3 év, összege pedig 500 000-100 000 000 Ft között lehet. A támogatás mezőgazdasági csekély összegű támogatásnak minősül.

(Forrás: AM Sajtóiroda)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06