A Magyar Fejlesztési Bank is beszáll a tiszapüspöki gabonafeldolgozóba

agrarszektor.hu
Mintegy 17,5 millió euró értékű befektetési forráshoz jut Magyarország jelentős szereplőjének számító izocukorgyára. Az Opus Global-hoz tartozó Kall Ingredients Kft. a friss tőkét a 2020 végéig megvalósuló beruházásaihoz használja fel. A fejlesztések már rövid távon növelhetik a gyár exportbevételét - áll az Opus Global közleményében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az MFB Invest Zrt. az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank kizárólagos tulajdonában áll, fő feladata, hogy növekedési szakaszban lévő magyarországi cégekbe invesztáljon tőkét - írja közleményében az Opus Global. A banki leányvállalat Magyarország jelentős izocukor-előállítójába, a Kall Ingredients Kft.-be fektet be, amivel kisebbségi részesedéshez jut. A friss tőke felhasználásával a gyár olyan értéknövelő beruházásokat hajt végre, amelyekkel fokozhatja K+F tevékenységét, továbbá hatékonyabbá teheti logisztikai hátterét és vevőinek kiszolgálását. A fejlesztések révén a Kall Ingredients tovább javítja hazai- és nemzetközi piaci pozícióit, versenyképességét és stabilitását.

<b>

EZ IS ÉRDEKELHET
</b>A tiszapüspöki székhelyű Kall Ingredients Kft. az Opus Global Nyrt. élelmiszeripari divíziójának része. Az MFB Invest Zrt.-vel kötött szerződésnek köszönhetően a Kall Ingredients igen kedvező feltételek mentén finanszírozhatja azokat a beruházásait, amelyek hosszú távon biztosítják az élelmiszeripari vállalkozás eddig elért piaci részesedésének megőrzését és további növelését. A megállapodás egyben elősegíti a vállalat hosszútávú működését a fenntartható fejlődés nemzetközi követelményének szem előtt tartása mellett.

Forrás: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A 100 százalékban magyar tulajdonú kukoricafeldolgozó vállalat jelentős felvásárlója a legjobb minőségű, GMO-mentes magyar kukoricának, amelyből magas hozzáadott értékű élelmiszeripari, valamint takarmány- alapanyagokat állít elő egy gazdaságilag fejlődő térségben. A Kall Ingredients közel évi félmillió tonna kukoricát dolgoz fel jelenleg. Az izocukor és egyéb cukortermékek mellett a cég termékportfólióját a gyógyszer- és az élelmiszeriparban igen fontos, magas minőségű alkohol, illetve takarmány-alapanyagok adják. A társaság exportból származó árbevétele meghaladja a teljes értékesítési árbevétel 50 százalékát. Ez az arány a tervezett beruházásokkal már rövid távon növelhető.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?