Több száz milliós fejlesztésbe kezdett a nagy magyar baromfifeldolgozó cég

Több száz milliós fejlesztésbe kezdett a nagy magyar baromfifeldolgozó cég

MTI
Munkásszállókat épít dolgozóinak a baromfifeldolgozással foglalkozó, kisvárdai székhelyű Master Good Kft., az 584 millió forint értékű beruházás támogatói okiratát kedden adták át a cég képviselőinek Nyíregyházán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Bárány László, a cégcsoport tulajdonosa a megyei kormányhivatalban megtartott eseményen elmondta, a társaság Szabolcsbákán felújítja a már meglévő szállását, Nyírkarászon pedig teljesen új, modern dolgozói apartmanokat épít fel. Az 584 millió forint értékű beruházáshoz a két ingatlanra 265 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Master Good Kft. Kétágyas, saját fürdőszobával rendelkező szobákat, valamint konyhát, társalgókat, sportolásra alkalmas helyiségeket és zöldfelületeket is magában foglaló közösségi tereket alakítanak ki ezekben az hotelegyüttesekben, fogalmazott Bárány László. A cégcsoport tulajdonosának szavai szerint ezzel a fejlesztéssel a Master Good-cégcsoport munkavállalási szempontból szeretné vonzóbbá tenni a közeli kisvárdai feldolgozókomplexumát, az elsősorban családok számára elérhető szálláslehetőséggel pedig a tartós letelepedést akarják támogatni.

Mi ezt átmeneti, de nagyon kulturált megoldásnak tekintjük, aminek az a célja, ha itt a családok megjelennek, akkor őket a jövőben letelepedésben is fogjuk támogatni

- hangsúlyozta Bárány László.

A cégcsoport tulajdonosa az MTI kérdésére elmondta, Petneházán idén ősszel kezdődik a keltetőüzem bővítése és egy új panírüzem építése is napirenden van. A keltetőüzemben évente 62 millió csirkét keltetnek, a cégcsoport viszont három-négy év múlva évi 80 millió darab csirke levágásával számol, ehhez építik ki a megfelelő, a tervek szerint évi 92 milliós keltetőkapacitást. Ezen kívül szintén három éven belül megépül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kilenc új, korszerű brojlertelep, további két év múlva még kilenc-tíz ilyen telepet szeretne létrehozni a Master Good.

Elkészült az ország legnagyobb takarmánykeverője, a 380 ezer tonna kapacitású nyírmadai létesítmény az országos kapacitásmennyiség 10-12%-át teszi ki. Néhány hónapja üzemel az új állatifehérje-feldolgozó üzem Kisvárdán, ami a helyi csirkefeldolgozó melléktermékeit hasznosítva takarmányalapanyagot állít elő főként a petfood ágazat részére. A Master Good emellett szeretné tovább mélyíteni az agrárterületek integrációját és - elsősorban a takarmánykeverő stabil nyersanyagellátása miatt - növelni akarja a gazdák iránti finanszírozóképességet.

Bárány László a korábban angol tulajdonú Sága Zrt. megvásárlására utalva azt mondta, a januárban megvalósult tranzakció után azonnal elkezdődött a sárvári székhelyű társaság reorganizációja, és az eltelt időszak tapasztalatai alapján nagyon sikeres és fejlődőképes új profillal bővült a Master Good cégcsoport. Az eseményen Román István kormánymegbízott arról beszélt, a munkásszállók kialakítására a Nemzeti Foglalkoztatási Alap pályázatán nyert el forrást a Master Good Kft. A cégcsoporthoz tartozó Master Good Kft. a nyilvános cégadatok szerint 2019-ben 77,7 milliárd forint nettó árbevétel mellett 4 milliárd forint adózott eredményt ért el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?