Agrár-együttműködésekről tárgyalt Farkas Sándor az iraki nagykövettel

Agrár-együttműködésekről tárgyalt Farkas Sándor az iraki nagykövettel

agrarszektor.hu
Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese hivatalában fogadta Ali Hadi Al-Bayati iraki nagykövetet, akinek jelezte: Magyarország kész megosztani eddig megszerzett élelmezésbiztonsági és termelési tapasztalatait Irakkal.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A találkozón a felek eszmecserét folytattak az egészséges élelmiszereket előállító, biztonságos, környezetkímélő mezőgazdasági technológiákról, valamint az öntözésfejlesztés lehetőségeiről - írja közleményében az Agrárminisztérium. A bemutatkozó látogatásra érkezett diplomata elmondta, hogy Irakban az akvakultúra fejlesztése is olyan terület, ahol elképzelhető a két ország közötti jövőbeni együttműködés. A '60-as és '70-es években a pontytenyésztés meghonosításában magyar szakemberek is részt vettek, a pontyot azóta is magyar halként szolgálják fel Irakban. Ezenfelül a közel-keleti állam piaca lehet további feldolgozott magyar mezőgazdasági termékeknek, élelmiszereknek is. A megbeszélésen szó esett a hazai agrár-külkereskedelmi exportlehetőségekről, valamint az öntözésfejlesztéssel kapcsolatos lehetséges együttműködés lehetőségéről is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?