Pénz áll a házhoz: milliárdos támogatást kaptak ezek a magyar állattartók

Pénz áll a házhoz: milliárdos támogatást kaptak ezek a magyar állattartók

agrarszektor.hu
Az idei esztendőben az aszály, az inputanyagok és a takarmány árának drasztikus emelkedése komoly nehézség elé állította az állattartókat. Ezért az állatjóléti támogatások keretében a többletköltségek okozta terhek mérséklésére érkező támogatást még az idén kifizették a sertés- és baromfiágazat érintett szereplőinek, összesen közel 7,2 milliárd forint értékben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az állatjóléti támogatások célja, hogy a sertés és baromfiágazatban az uniós állatjóléti előírásokon túlmutató többlet-kötelezettségvállalásból eredő költségeket ellentételezzék az állattartók számára. A Magyar Államkincstár a napokban több, mint 2100 kérelem alapján teljesített kifizetéseket. A baromfi állatjóléti támogatás 2022/2023-as támogatási évének II. negyedévére közel 3,1 milliárd forint,  a sertéshízó állatjóléti támogatás esetében a 2022. támogatási év III. negyedévére 2,4 milliárd forint kifizetése történt meg. A tenyészkocatartók részére a Kincstár megkezdte a 2022/2023-as támogatási év II. negyedévére beérkezett kérelmek teljesítését. A kifizetés - közel 1,7 milliárd forint 542 termelő részére már megtörtént, a még ki nem fizetett támogatásokat az érintett termelők részére januárban folyósítják - írja az AM.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?