2017. február 25. szombat Géza

Hírek - Agrárpénzügyek

Lázár újra kimondta: MVH=ÁVH

ÁVH-nak nevezték a gazdák az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt (MVH) – jelentette ki újra Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szerinte az MVH most folyó átalakítása kapcsán azon van a hangsúly, hogy a szervezet képes legyen kiszolgálni a gazdálkodókat.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A szolgáltató jellegen van a hangsúly – fogalmazott Lázár János tegnapi kormányinfós tájékoztatóján az MVH átszervezése kapcsán. Szerinte meg kell változtatni a szervezet hozzáállását, és azt kell elérni, hogy képes legyen kiszolgálni a gazdálkodókat.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Választókörzetemben ÁVH-nak nevezték az MVH-t a gazdák – jelentette ki újra a miniszter. Mint ismert, az év elején ugyanígy fogalmazott, és vérlázítónak nevezte a csúcshivatal tevékenységét. Emiatt akkor nyilvánosság előtti vita robbant ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel, aki akkor az MVH-t irányította. Ma már viszont a hivatal Lázár János felügyelete alatt áll, mivel a kormány nemrég úgy határozott, hogy a Miniszterelnökséghez helyezi az intézményt.

A működés felgyorsításával indokolják a személycseréket
A működés rugalmasabbá és gyorsabbá tétele indokolta, hogy a közelmúltban menesztették az MVH elnökét és elnökhelyettesét – erősítette meg a Miniszterelnökség leváltással kapcsolatos korábbi nyilatkozatát Lázár János. A közelmúltban az intézmény több megyei „főnökét” is leváltották – fogalmazott.


A kabinet korábban döntött arról is, hogy 2017. január elsejei határidővel átszervezi, illetve jogutódlással megszűnteti a hivatalt. Az érvényes rendelkezések szerint a kifizető ügynökségi feladatokat a Magyar Államkincstár veszi át, míg az egyéb funkciók a Miniszterelnökséghez, a Földművelésügyi Minisztériumhoz és a megyei kormányhivatalokhoz kerülnek.


 

Címlapon, most

Hihetetlen, ami most van: őrült módon beruházna mindenki

Megduplázta ukrán eladásait az agrárgépgyártó Lemken

Összességében stagnált a forgalom.

Vidékfejlesztési pályázatok: ingyen adják a tanácsot

A Széchenyi Programiroda megyeszékhelyi irodáiban.

10 húsba vágó kérdés a hazai élelmiszeriparról

Lábra áll-e a magyar gazdaság beteg embere?

Nagyon fogy a pénz: újabb pályázatot állítottak le Lázárék

Kimerült a kertészeti gépbeszerzésekre szánt forráskeret.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ