Szenzáció lehet! - A géntechnológia állíthatja meg a gyilkos kórt

agrarszektor.hu
Hamarosan embereken is tesztelik a madárinfluenza elleni új vakcinát.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kísérleti egereken hatásosnak bizonyult oltóanyagot fejlesztettek ki sanghaji kutatók a madárinfluenza H7N9-es altípusa ellen. Embereken csak ezután kezdik tesztelni a vakcinát, amelyet géntechnológiával fejlesztettek ki.

A Sanghaj Televízió riportja szerint a vakcinát a sanghaji közegészségügyi központ fertőző betegségek osztályának kutatócsoportja fejlesztette ki. A szerrel beoltott és a vírusnak kitett harminc kísérleti egér közül egy sem fertőződött meg a madárinfluenza H7N9-es altípusával. A szérumot most további laboratóriumi vizsgálatokra küldik tovább, majd humán tesztelése következik.

A kutatók az oltószer kifejlesztésénél géntechnológiát alkalmaztak. Korábban európai kutatók már két, a madárinfluenza H7-es törzse elleni vakcinát is kifejlesztettek, ezek azonban a klinikai tesztek során nem bizonyultak hatásosnak, így ezek a szerek inaktívak.

A kínai tudósok a H7N9-es altípus elleni antitestek kifejlesztésén is dolgoznak, ez a már megfertőződöttek gyógyítását tenné lehetővé.

A kórokozót tavaly március elején mutatták ki először embereken. A vírus főleg a kelet-kínai tartományokban fertőz, tavaly márciusi felbukkanása óta országszerte 320 személy kapta el. A halálos áldozatok száma meghaladja az ötvenet.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?