Hannoverben bemutatkozott az állattenyésztés jövője

agrarszektor.hu
A napokban ért véget a világ vezető állattenyésztési vására, a 4 napos hannoveri EuroTier 2014. A hatalmas kiállítás évről évre biztosítja ágazat jövője számára a nemzetközi színteret. Idén 43 ország 2360 kiállítója mutatta be széleskörű skálát átfogó terméksorait, a mezőgazdaság és produktív állattartás valamennyi aspektusának tekintetében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kíváncsi, hogy mire lesz elég a több százmilliárdos támogatás a hazai állattenyésztésnek? Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Jelentkezzen most kétnapos agrárkonferenciánkra!

 Az előadásokon rendre olyan megoldások kerültek előtérbe, amelyek tartós növekedést biztosítanak a piacon, ugyanakkor segítenek és hozzájárulnak a különböző állatjóléti előírások, a környezetvédelmi szempontból elfogadható állattartás és munkakörülmények közötti kényes egyensúly eléréséhez, megtartásához. Az EuroTier öszzehozza a legnagyobb nemzetközi szakértőket az ipar, a mezőgazdaság, a tudomány és tanácsadás világából, akik egyedülálló tudásukkal magyarázatot, útmutatást adnak és megoldásokat kínálnak a szektor jelenlegi és elkövetkező kihívásainak leküzdésére.

A nemzetközi vásár mind az egyéni gazdálkodók, mind az egész állattenyésztés számára egyaránt a legfontosabb mozgatórugó kíván lenni, az idei expo az aktuális állategészségügyi és állatjóléti kérdéseket helyezte reflektorfénybe. Az euroTier-re kilátogatók száma az előzetes várakozások alapján elérhette a 145 ezer embert is, az idei teljes kiállítótér területe 241 070 m² volt. A szakkiállításon 2014-ben 12 magyar vállalkozás mutatkozott be.

A kiállításon részt vett Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára is, aki szerint: "A magyar állattenyésztésben kiegyensúlyozott fejlődés várható, amihez azonban a nemzetközi piaci kapcsolatokat is tovább kell fejleszteni.

Az állattenyésztés és a hozzá kapcsolódó iparágak egyik legnagyobb nemzetközi rendezvényeként számon tartott vásár azt mutatja, hogy a világ és Európa állattenyésztése rendkívül erős, lendületesen fejlődő, innovatív ágazat. A magyar állattenyésztésnek így éles nemzetközi versenyben és gyorsan változó technológiai környezetben kell helytállnia.

A magyar kiállítók és termékeik iránt folyamatos az érdeklődés, ami nagyon fontos, mert az ágazatnak minél inkább be kell kapcsolódnia a nemzetközi piaci vérkeringésbe. Az EuroTier "kapu a globális piacra", és jól mutatja azokat a technológiai irányzatokat, újdonságokat, amelyeket a magyar állattenyésztésben is érdemes figyelembe venni.

A rendezvény nemcsak a magyar cégek kapcsolatépítése és -ápolása miatt fontos, hanem az új üzleti lehetőségek felkutatása miatt is hasznos" - nyilatkozta Feldman Zsolt az MTI-nek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?