Ilyet még senki se látott: szobrot kapott az óriási tehén

agrarszektor.hu
Anglia valaha volt legtermetesebb tehenének, egy több mint 1000 kilogrammos állatnak állítottak szobrot a napokban az Egyesült Királyságban. A szobor acélból készült és csaknem két méter magas.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A  tizenkilencedik században vált nemzeti jelenséggé az a tehén, amely 2,1 méteres magasságával és 1130 kilogrammos súlyával a mai napig Anglia valaha volt legnagyobb nőivarú szarvasmarhájának számít - írja a bbc.com. A Yorkshire közelében tenyésztett állatot 1812-ben mutatták be Londonban, és az egész régiót végig turnézta vele a gazdája, aki szándékosan hízlalta fel ekkorára az állatot. 

A nőstény olyan hatalmas volt, hogy egy speciális, a normál ajtóknál kétszer szélesebbet kellett építeni a csűrre, amelyben élt, hogy ki tudjon jutni belőle. Az ajtó még most is megtekinthető az Észak-Yorkshire-ban található épületen. 

Az állatról most szobrot készítettek Angliában. A monumentális, már-már szörnyetegszerű szobor acélból készült. A szobor 1,8 méter magas és 3,3 méter hosszú és hamarosan turnéra indulnak vele Anglia yorkshire-i régiójában.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?