Medvedömping Budapesten: ezt a programot kár lenne kihagyni!

Medvedömping Budapesten: ezt a programot kár lenne kihagyni!

agrarszektor.hu
Most vasárnap fog kiderülni, hogy meglátja-e, vagy sem a medve az árnyékát, ennek alapján pedig az, hogy milyen hosszú lesz a tél. E népi jóslás köré farsangi mulatságot szervezett a Fővárosi Állat- és Növénykert.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtöktől vasárnapig tart a Mackófarsang a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A rendezvény apropója az a népi jóslás, amely szerint a téli álmot alvó medve február elején felébred, elhagyja a barlangját, és a medve által vetett árnyék méretéből meg lehet jósolni, meddig tart még a tél, írta meg az Infostart.

Azért mackó a mackófarsang, mert farsangi időszakban vagyunk és a népi időjóslás hagyománya szerint ha február 2-án a medve meglátja az árnyékát, akkor kiderül, milyen hosszú telünk lesz, magyarázta az InfoRádiónak az intézmény szóvivője, Hanga Zoltán.

A Fővárosi Állat- és Növénykert mind a négy nap színes programokkal várja a közönséget, csütörtökön és pénteken az óvodásoknak és az iskolásoknak kedveskednek, hétvégén pedig a családosoknak.

Hanga Zoltán elmondta, hogy lesznek látványetetések lesznek a jegesmedvénél, a barnamedvénél, a kispandánál - más néven vörös macskamedvénél -, de az ormányos medvéknél is, valamint olyan állatoknál, akiknek a nevében nem szerepel a medve szó, így például a pingvineknél és a fókáknál.

A farsang keretén belül lesznek még ismeretterjesztő programok, maci kvíz, kiflisütés, farsangi báb- és álarckészítés, illetve az állatkertben zajló vadállatmentő programmal is meg lehet ismerkedni. A két hétvégi napon lesz továbbá bábelőadás, mesekoncert, macipofi-arcfestés, mézkóstoló, kürtőskalács-készítés, mackóügyi ismeretterjesztés, rovarászbemutató, és bemutatkoznak a Semmelweis Egyetem mackódoktorai is. A teljes program itt olvasható.

Szombaton és vasárnaptól 13 órától télűző jelmezes felvonulás is indul az állatkert főbejáratától.

A 14 éven aluli, jelmezben vagy játékmackóval érkező látogatók 200 forintért juthatnak be.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?