Óriási mázlija volt a horgásznak: elcsípte Magyarország legnagyobb harcsáját

Óriási mázlija volt a horgásznak: elcsípte Magyarország legnagyobb harcsáját

agrarszektor.hu
Eddig csak legendák keringtek arról a 130-140 kilósra becsült harcsáról, amelynek még szeptember végén akasztottak be a a Hortobágyi Halgazdasági Zrt. Ohati 3-as horgásztaván. A hal méltónak bizonyult a hírnevéhez, és nemcsak hogy nem adta olcsón magát, de végül ki is tudott szabadulni az őt kifárasztó horgász keze közül.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ezt a halat eddig senkinek sem sikerült kifognia, de másfél hónappal ezelőtt egy horgász szerencsével járt, és közel három óráig küzdött a harcsával. Czimmermann Gábor látott az egyik sziget mellett komolyabb halmozgást, amikor a csónakból horgászott. A férfi már az elején látta, hogy nagy harcsával lesz dolga. Egy 2,70 méteres, 80-150 grammos botot tartott a kezében, a csali pedig egy 6 centis gumihal volt - írta meg az InfoStart a Pecaverzum értesülései alapján.

A kapás után 45 perc után látta meg először a halat, először a farkát, és akkor már tudta, hogy soha nem látott példánnyal van dolga. Ekkor segítséget is hívott, de kétórányi fárasztás után is elhúzta a hal a két csónakot is. A harcsa ereje csak nem akart elfogyni, de aztán a hal felöklendezett egy négy kilós süllőt és egy hat kiló körüli harcsát is, ami jó jelnek tűnt, hiszen ez már a végső stádium.

Két és fél órája küzdöttek már a hallal, amikor az egyik segítő úgy döntött, bemegy érte. Már fogta a farkát, de a másik kezével a hasát alig érte el, így 280 centire saccolták a méreteit. A maratonira hosszúságúra nyúlt csata végül nem várt fordulatot vett, a hal ugyanis ki tudott szabadulni és simán elúszott. A kaland részletes leírása a Pecaverzum oldalán olvasható.

Az eddigi legnagyobb harcsa, ami a Mohosz rekordlistáján megtalálható, Sasvári Márk nevéhez fűződik. A szerencsés horgász 2019. október 20-án egy baranyai horgászvízből emelt ki egy 224 centis és 109 kilós példányt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?